Cinta Hatiku Sampai Ke Syurga

Friday, December 18, 2009

PERNIKAHANKU

Alhamdullilah tepat jam 2.59 ptg td dgn sx lafaz aku sah menjadi isteri kepada ahm.rasa mcm mimpi pun ada,walaupun ada kekalutan sikit semasa majlis,bukan apa ahm smp lambat sikit,tok kadi lak dah bising2 nak blk.tapi apa pun bersyukur sbb selamat semuanya.

Thursday, December 17, 2009

JOHOR KE PENANG

Dlm kul 1 td ahm br gerak ke penang bersama sedara mara dia,aku doakan ahm sampai ke penang dgn selamatnya,aku tunggu ketibaan ahm kat penang.ati2 ya syg,love u.

MISTER POTATO

jemputan ke Fiesta Mister Potato

peta dimana akan berlangsungnya fiesta potato tu

14 Dec 2009 aku dapat email dari mister potato,katanya aku antara 50 org yg terpilih untuk sertai dia punya fiesta.aku mcm teruja je,first time msk contest tb2 dah terpilihkan,walaupun aku bukan la dapat no1 pun.tapi sx aku tgk tarikh nya kecewa sgt,huhu...19 Dec 2009,mcm mana la aku nk pg kan.aku punya majlis 20 Dec 2009.nk g blh je,lps hbs naik la fly blk mlm tu,tapi sure mak bapak aku x bgkan.kalau umah aku kat kl,aku curi g juga ,hehe...aku dah bls la email dorg cakap x dapat hadir.tapi pg td dia kol lg tanya sure x jd pg,membuat kan keterujaan aku bertambah2.nk pg,huhu...

Wednesday, December 16, 2009

CERITA AHM BLK KAMPUNG

Muka happy ahm blk kampung

barang-barang ahm bw blk kampung

tgk la penuh keta ahm bw blk brg ke kampung

Dah byk ari sbnrnya ahm blk kampung,dah dekat smgg dah,aku je yg br mewujudkan entry ni.ahm kalau kat kampung happy je dia.tgk la brg2 dia bw blk kampung,mcm dah x nak blk kl pun.penuh keta.mentang2 la cuti lama.x ada apa nk crt pun just nk tunjuk betapa bersemangat nya ahm bila blk kampung,kalau dgn rumah2 dia nak angkat bw blk kampung,hehe...

Tuesday, December 15, 2009

ADIK AHM NIKAH

ketibaan rombongan lelaki

selesai sudah akad nikah

cium jangan x cium

13 Dec 2009 adik ahm nikah.aku x ada la join pun just tgk gambar je ahm bg.nk g sana mmg la blm tiban myas lagikan,insyallah lg smgg aku akan ke kampung bakal suami aku bt pertama kalinya.sblm ni mmg aku x penah pun jejak kan kaki ke kampung ahm.berdebar2 lak rasanya,hehe...majlis persandingan adik ahm akan dbuat sx dgn ktorg nanti,tapi dorg nikah dulu,lps tu br ktorg lak.dgn kedua2 bakal adik ipar aku ni pun aku x pernah jumpa,tapi apa pun tahniah untuk kedua2nya,semoga berkekalan hingga ke syurga,amin...

Saturday, December 12, 2009

AHM BALIK KAMPUNG

Ahm dah gerak balik kampung kul 12.49pagi.ahm gerak g umah adik dia dulu,dah tu br sama2 gerak balik johor,semoga selamat semuanya.ati2 ya abg,syg abg.

Friday, December 11, 2009

GURNEY & QUEENSBAY

Td kul 12 tgh ari ktorg kuar g gurney nk cari beberapa brg penting,atas bantuan sorg sahabat aku.cari punya cari x ada yg berkenan dan harga berpatutan,jumpa yg berkenan pun harganya terlalu melampau. tapi member aku sempat juga rembat sehelai baju kat nichi,aku cuma beli big apple je.so aku ajak member aku g cari kat queensbay lak.so kul 2 ktorg gerak g queensbay lak,sampai sana cari barang yg nk beli,so mmg jumpa dan harga berpatutan kualiti dia pun ok.kalau aku beli kat parkson tadi mmg la rugi gila duit aku sbb,harga 1 barang kat parkson gurney yang aku jumpa tu,aku blh dapat 3 barang yang sama & tambahan dua barang lain, kat queensbay,org kata mmg berbaloi2 la.barang apa yg aku beli x blh bg tau la rahsia,ahm pun x tau k.cuma satu barang je aku blh bg tau apa aku beli,aku beli Guess Book untuk weading aku nanti,so sapa yg x datang weading aku nanti aku tau la,so sapa yg aku jemput kena dtg k,kalau x aku merajuk dgn kauorg,huhu...tapi harga buku tu mmg la mahal bagi aku RM40.50,tapi disbbkan nak kahwin sx je kan,so aku beli juga la.buku tu aku akan kongsi dgn ahm sx,time majlis sblh umah dia nanti.so x ada la membazir sbb buku tu pun tebal.barang lain yang aku beli tu biar la ahm tgk dulu,so nanti2 baru aku bg tau kauorg k.skrg ni ahm tgh sibuk megemas barang2 dia,sbb mlm ni dah nk gerak blk kampung.ahm dah mula cuti panjang,adik ahm nikah ahad ni,sbb tu ahm kena bercuti awal.k la aku nak g tel ahm jap,dia dah siap ke blm kemas brg.nk suruh dia tido dulu sblm gerak blk kampung mlm nanti.

GURNEY

Pagi ni aku dan member aku nk g gurney,sj nk jln2 smb cari beberapa barang yang perlu.saat2 menghabiskan waktu2 bujang aku.member2 aku cakap "farah hbs kan masa2 bujang kau sbaik2nya,nanti dah bergeklar puan dah x sama,so enjoy la dulu,cm tgl bberapa ari lg je kan"tapi enjoy tu x ada la smp melampaui batas kan.so aku nk g kejut meber2 aku,dorg tgh tido lg ni.aku msg x bgn2 pun.k la nanti blk dr gurney aku sambung crt k.gila lah exam x hbs lg blh enjoy,haha...x pa geng aku mmg gempak dan gila2.i syg u all...

CUTI

Akhirnya aku sudah mula ct secara rasminya,best gila,walau pun,ati x tenang pun sbb ada 5 paper lagi nk exam.aku bercuti sampai 10/1/2009 tahun depan.gila lama kan.aku akan msk keja sama dgn member aku yana,yang cuti bersalin.dah tu member aku munirah lak akan bercuti lama,tapi dia x blh nk horey2 cuti lama pun sbb dia kena berpantang kan.ok la tu tahun lps dia dah ct panjang,tahun ni turn aku lak kan,hehe...ahm pun ari ni last keja,dah tu akan trs bercuti smp tahun depan juga,akan msk keja sama mcm aku juga.aku & ahm akan guna cuti kami ni sbaik mungkin.rindu la kat hero i .lama x jumpa ahm,i waiting u ahm...

Wednesday, December 9, 2009

KEPALA MCM NAK PECAH

sakit kepala mcm nk pecah,tu la bahananya amb mc,tapi x sakit kan,sx tuhan bg sakit btl2 ,aku x tau nk bt mcm mana,ubat ari tu dah hbs,nak g amb ubat mls gila,keja byk lagi x siap,nk g mkn pun aku mls,apatah lg nk g klinik nak tgg berjam2.kang x tahan juga baru la pg.jiwa serabut, otak kusut,byk benda nk fkr,tu kot kepala aku ni sakit.k la aku nk siap kan keja,tapi btl2 x larat nk bt keja pun,kepala mcm nk meletop.tlg....aku nk tido la jap,dah ok br nk bgn sambung bt keja.

Sunday, December 6, 2009

JEMPUTAN KE MAJLIS PERKAHWINAN

Aslm,kepada semua kenalan2 blogger, saya ingin mempersilakan saudara saudari ke majlis perkahwinan saya seperti yang tertera dibawah.sama ada kita kenal atau tak,baru kenal semalam ke br seminit td ke,semua ttp dijemput hadir ya,jangan malu2.harap semua dapat hadir bagi memeriahkan majlis saya nanti.love u all,mmuah...


Assalamualaikum
WarahmatullahiWabarakatuh
WalimatulUrus

Serumpun Kasih, Seraut Sayang, Sekapur Sirih Saya Sembahkan. Dengan penuh Kesyukuran Dan Takzim Kehadiran Allah S.W.T Saya mempersilakan
Tuan/Puan/Encik/Cik
…………………………………………………………….
Suami/isteri dan seisi keluarga ke Majlis Perkahwinan
saya
Nurfarahliana Binti Saad
dengan
Abd Hamid Bin Milok
Pada hari Ahad 20hb Disember 2009 bersamaan 3 Muharam 1431H dialamat
110 A MK B Sungai Rusa, 11010 BalikPulau
Pulau Pinang.
Untuk MerasmikanTambatan Janji, Izin Berwali, Ijab Bersaksi Antara Dua Hati
Terima Kasih. Wassalam

AHM DAH BLH SENYUM

Ahm akhirnya dapat apa yang dia nak.td dia shopping sakan,beli barang2 untuk majlis kami.dgr suara dia happy je,sbb dah dapat apa dia nak.ok la tu,aku pun tumpang happy,dah x payah susah ati lagi.lps ahm beli ahm gerak g umah adik dia kat shah alam nk g hantar brg adik perempuan dia,nk tumpang simpan kat umah adik laki dia kat shah alam,sbb ahm x larat nak angkat sorg2 brg2 adik dia,sbb ada 10 kotak semuanya,penuh satu keta brg adik dia tu.lps maghrib ahm trs gerak blk umah,aku suka dia blk umah awal,bukan apa esok dia nak keja pagi,kalau x selalu lepak office kul 12 br nk smp umah,esok pg2 nk g keja lagi,dah tu letih bw keta megantuk,risau tul aku.lagi 5 ari ahm nk keja dah tu ahm nak ct panjang,hoho....mst bestkan ahm cuti lama.mlm ni sure ahm tido dgn brg2 yg dia beli td,dah tu sure ahm x mimpi aku,sure mimpi brg2 dia tu,haha...x pa la aku bg dia peluang mimpi brg2 dia tu,esok mlm dan smp bila dah x blh mimpi benda lain selain aku,hehe....

NILAI 3

Ahm ari ni shopping sorg2 kat nilai 3,beli barang2 persiapan ktorg.td ahm kol cakap ayat sedih,

ahm : syg abg x tau la nak beli apa,x reti abg tgk byk2 ni.
aku : ya ka,x pa abg tgk perlahan2 k,abg ada senarai kan apa nak beli?
ahm : ada senarai,tapi x tau nk pilih,syg ada teman abg kan bgs.
aku : nak bt mcm mana,kalau ikut ati mmg nak temankan,tapi kita kan jauh,syg pun tgh
exam kan skrg ni,mcm mana nk teman kan abg,sabar k.
ahm :emm,k la,tapi kalau apa2 nanti abg kol syg ya.
aku : ok, abg pilih2,tgk2 dulu kang apa2 nanti kol syg k.
ahm : ok.sedih.

tu la antara perbualan ktorg,kesian lak aku tgk,tapi nak bt mcm mna kan.masa dah suntuk sgt,nk turun kl teman kan ahm shopping pun dah x sempat,nk suruh ahm turun sini pun x sempat,so terpaksa la msg2 uruskan sendiri,persiapan lain2 sblm ni mmg kami cari sama2,cm x ni je,sbb dah kesuntukan masa.so ahm kejap2 kol aku tanya harga,tanya mcm2 la,tapi aku ok je,lagi aku suka ahm kol aku,rindu sgt kat ahm dah lama x jumpa ni,lama ke???rasanya baru 3 mgg kot,lama la tu,org lain ari2 jumpa kan,huhu...harap2 ahm jumpa la apa yang dia nak beli.

USM

Aku dah blk usm,kata ada discussion pg ni,tapi hampeh je,tgl sorg je member kat bilik yang lain x blk lg,huhu...so aku lepak2 je la smbl tgk2 buku sikit2.duk umah mcm serabut juga,tgk mcm2 benda x siap lg untuk majlis ktorg.selamat adik aku ada so blh la lps tangan kat dia kan.tapi kesian juga kat dia,dia nk fikir business lagi,nk kemas umah,nk tgk nenek aku,nk bt preparation mjls ktorg lagi & nk siap kan barang2 dia nk daftar masuk UM nanti,my sister ni nk smbng master lak,24 disember ni dah kena daftar.aku br duk pulun bt degree dia dah bt master pun,apa la bt malu je kan,huhu...apa blh bt aku dapat keja dulu lps hbs diploma so keja la dulu kan,skrg br smbng stdy.hope semua berjalan lancar dan adik aku semoga berjaya k.

Saturday, December 5, 2009

AHM KECEWA

Ari ni ahm g beli barang kat semua house,tapi dia agak kecewa sbb x jumpa apa yang dia nak,ada la dia jumpa brg yang mirip2 yang dia nak tapi aku tau sure ahm x puas ati nanti sbb x sama apa yang dia nak,so aku cadangkan la supaya dia g tgk kat nilai 3,kat sana banyak.mula2 x nak dia pg,mcm2 alasan dia bg,last sx dia kata nk g nilai.ok la tu aku bukan apa nak beli brg biar puas ati kan.kang dah beli x puas ati,membazir duit je kan."abg kalau x ada apa yang abg nak,abg beli yg simple2 pun x pa,syg x kisah,asalkan x meyusahkan abg k,syg abg sgt"

KAT UMAH

Hari ni satu ari duk lepak kat umah je,x bt apa.kemarin ptg aku blk umah,tingat lak kat umah tu yg blk,sblm blk member dah warning siap2 esok ada discussion jgn lupa,maknanya mlm ni la aku kena blk hostel,tapi sblm blk td selamat aku kol dorg dulu,rupa2nya x jadi discussion mlm ni sbb dorg pun blk,slmat aku kol dulu td kalau x,bt penat je aku blk hostel.blh la lepak kat umah lagi,best2...

Thursday, December 3, 2009

EXAM

Jap lagi kul 8.00 mlm aku ada exam,x tau la blh jawap ke tak kan,harap2 blh la jawap dgn jayanya.exam paper math.paper yg aku suka,sbb paper megira,tapi suka2 pun,x pandai mana pun,hehe...

Tuesday, December 1, 2009

FIRST DAY INTENSIF

Fuhhh...penat gila first day intensif.kul 8.15 aku dah smp usm,dlm perjalanan member2 dah sibuk kol tanya bila nk smp la bagai.sbb dorg dah smp awl,yg plng x best aku dgr dorg cakap parking x ada la farah,kena parking jauh dari hostel,aduh mmg nasib la ari ni nk kena bangkut brg bagai.sampai2 nsb baik tgl satu parking je lagi yg berhampiran dgn hostel,dekat la juga kan,nasib baik btl,tgk2 sblh keta aku bederet keta geng2 aku,haha...bgs btl member2 aku ni tlg jaga kan parking,ada bakat dorg ni buka business car park,hehe...lps parking,tgk geng dah cukup,tapi x cukup pun sorg x smp lagi,so ktorg tlg la daftar kan untuk dia,brutal je la kan.nasib baik blh tlg daftar kan.so ktorg gerak g hostel g daftar bilik,ramai gila batur,yang tensionnya siap ada yg potong line.tapi yg paling lawak ms daftar bilik blh dorg tanya ktorg megandung ke tak?ktorg apa lg batai gelak la,kami kata mana ada megandung,kami semua bujang lg,kami tanya la blk kan knp tanya mcm tu,dia kata kalau mgandung dorg nk bg bilik bawah,aduh rugi btl la,kalau tau ktorg tipu je kata mgandung,haha...blh dapat bilik bawah.ktorg dapat bilik tingkat satu,tapi tipu gila katan je tingkat satu,tapi naik tangga mcm tingkat 3.ktorg dapat bilik sebelah2,satu bilik dua0rg.aku duduk dgn kak bai.lps daftar bilik,ktorg kena g daftar kursus lak,kat dewan peperiksaan utama.disbbkan jalan dlm usm ni dah jadi jem gila,keta nk gerak pun ssh,parking lg la x ada,kalau ktorg g dewan tu dgn keta,makanya kami akan kehilangan tempat parking dan terpaksa bergelut dlm jem,jadinya kami amb keputusan untuk berjalan kaki sahaja ke dewan tu.kiranya ari ni semua aktiviti yg kami bt kena jln kaki,x ada nak naik2 keta,penat x payah cakap la kan,dah la panas terik.satu ari full aktiviti,kelas pertama aku,islah kelas math,kul 10 mlm br hbs,lp hbs kelas br ktorg g mkn,lps mkn trs blk bilik,tido dalam keletihan yg amat sgt.

Monday, November 30, 2009

KENDURI KAHWIN

Musim cuti2 sekolah ni mmg byk kenduri kahwin,smp x sempat la nk pg,bayangkan kalau satu ari byk kenduri,lain2 tempat lak tu,mcm mna nk pg.smlm ada 3 jemputan kenduri,so tiga2 ktorg pg,ada yg ktorg pg x mkn pun sekadar tunjuk muka,sbb nk bekejar ke kenduri seterusnya.kenduri last kami smp kul 7mlm,kat kuala nerang, kedah.ms ni kami semua dah lapar gila,selamat lauknya ada lagi,so apa lg bantai mkn smp kenyang.lps solat maghrib semua br kami gerak balik penang. on day way nk blk msg2 dah penat,so ayah pun bw keta dgn lajunya sbb nk smp umah cpt,tapi lambat juga sbb sepanjang jln jem,ada lbh kurang 3 xcdnt,nk dikatakan smlm sepanjang perjalanan bukan main byk la xcdnt.aku pun mmg nk blk cpt,sbb nk chat dgn ahm,kesian ahm tgg aku dr tgh ari,mula2 janji nk teman ahm satu ari,tapi tu la dah mak aku ajak g kenduri terpaksa la ikut,sorry ya ahm.lagi pun aku nak kemas2 brg,esoknya nk kena msk duduk hostel kat USM,ktorg dah mula kursus intensif dari 30 november sampai la 20 disember.sampai je umah,aku trs msk bilik on kan laptop,dah tu kol ahm kata dah smp.chat dgn dia jap je sbb dah mgantuk x tahan,huhu...ahm pun dah mgantuk,so msg2 g la tido.ahm mahunya x ngantuk,ari sabtu mlm ahad dia gerak blk kl dari johor,smp umah adik dia kul 3pg,dah tu tido jap, kul 6.15 aku kjt dia sbb dia nk msk keja kul 8pg.dia kena keja dari kul 8pagi sampai 4 ptg,dah tu sambung keja kul 12mlm smp 8 pg.so antara kul 4ptg hingga 12 mlm dia kat office je x blk,sbb kalau blk dah mls nk dtg blk.nk tido kat office time tu org lak ramai,so ahm tgg mlm je la br blh tido kan.aku tido tanpa megemas barang2 pun,esok pg nya sure la kelam kabut yang amat sgt kan.

Saturday, November 28, 2009

KORBAN KASIH MARLISA

Menarik tajuk crt ni,so aku tgh tgk crt ni,apa kesudahan dia kan.apasalahnya sorg laki muda kahwin dgn perempuan tua?????knp ramai yang pandang serong?????so masing2 punya pendapat tersendiri kan.bagi aku x salah pun,asal masing2 tahu tanggungjawap,saling hormat menghormati dan jujur dalam perhubungan,insyallah x ada mslh la kahwin dgn perempuan lbh tua.sedih la crt dia,mati last sx marlisa,kesian btl dah terpaksa korban kan kasih dia untuk org lain,tapi smp akhirnya dia sendiri x pernah rasa bahagia,huhu....menitis juga la air mata aku td.apa la emotional sgt farah oi,crt je la tu.tapi x mustahilkan dalam dunia realiti ni berlaku benda2 mcm tu,walaupun zaman dah moden.

CINTA HATIKU


Tak sangka btl dah 6 bulan aku jd tunang ahm,x lama lg juga kami akan disatukan sbg suami isteri,rasa mcm br smlm je bertunang dgn ahm.cepat btl ms berlalu.mcm mana ya nk jd isteri org,hehe...aku ni otak dah la gila2,penat ahm nk melayan nanti,ahm pernah kata aku ni manja,btl ke????tu kena tanya ahm la kan.dia je yang tahu,nasib la ahm nanti menahan manja akuorg selalu tanya aku,knp aku blh terima ahm setelah mcm2 dugaan sebelum ni aku lalui,aku x ada jawapan untuk itu,mungkin tuhan dah tetap kan ahm adalah jodoh aku.sbb tu tuhan buka pintu ati aku untuk terima ahm.aku x ada sebab knp aku terima dan suka ahm.yang aku blh cakap sbb family aku meyukai ahm dan merestui hubungan ktorg sbb tu ktorg bersatu.tapi kalau org tanya apa yang paling aku suka ttg ahm,aku blh jawap,aku suka senyumannya,suka sgt.

TAUBAT NASUHA

Tajuk entry aku ada lah,crt yang aku tgk kat tv3 smlm,mmg sedih sgt dan amat bermakna sgt pegertian dlm crt tu.hargai la org yang myangyagi kita tidak kira sapa dia dan hargai apa yang kita miliki dalam hidup kita.sapa yang tgk crt tu smlm mst menagis punya,tapi x tau la kan kalau aku sorg je yg nagis sbb terlebih feeling kan,hehe.....

Kadangkala kamu tidak menghargai insan yang mencintamu sepenuh hati hinggalah anda kehilangannya. Ketika itu sesalan sudah tidak berguna lagi kerana perginya tidak mungkin akan kembali lagi.

Kata2 ni aku amb dr entry aku yg sblm ni,madah cinta yang ke9.so hargai la apa yang kita miliki dalam hidup kita skrg ni.jangan mensia2kan,kerana kita akan meyesalinya seumur hidup kita.

Friday, November 27, 2009

AKHIRNYA KU TEMUI

Dalam entry sblm ni aku ada masuk kan madah2 cinta2 yang aku amb dr laman web syok kahwin.aku suka madah cinta yang no 3.ni madah dia:

Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat. Selepas menemui insan yang tepat itu, sudah pasti kita akan mengucapkan terima kasih di atas kurniaan yang tidak terhingga itu.

aku suka madah tu,sbb ada kena megena dgn aku,aku rasa bersyukur sgt sbb dapat jumpa dgn ahm,banyak sgt benda dalam hidup aku berubah lps jumpa ahm.banyak sgt dugaan yg terpaksa aku lalui sblm ni & skrg,tapi ahm byk bg kekuatan kat aku.syg sgt ahm.

MADAH-MADAH CINTA

  1. Cinta tidak pernah meminta ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan tetapi ia tidak pernah berdendam dan tidak akan membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan. Manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.
  2. Jangan simpan kata-kata cinta kepada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia, kerana akhirnya anda akan catatkan kata-kata cinta itu di pusaranya. Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dimindamu itu sekarang selagi dia mampu mendengar dan tersenyum kepadamu.
  3. Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat. Selepas menemui insan yang tepat itu, sudah pasti kita akan mengucapkan terima kasih di atas kurniaan yang tidak terhingga itu.
  4. Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak lagi berada di sisi kita.
  5. Jangan melarikan diri daripada cinta apabila ia berada di hadapanmu. Kerana suatu masa nanti, anda pasti teringat kembali akan cinta tersebut dan menyesali perbuatanmu itu.
  6. Cinta bukan mengajar kita lemah tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat tetapi membangkitkan jiwa raga.
  7. Cinta berupaya mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat dan kemarahan menjadi rahmah. Itulah kuasa cinta.
  8. Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu. Tetapi lebih menyakitkan apabila anda mencintai seseorang tetapi anda tidak pernah memiliki kekuatan dan keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.
  9. Kadangkala kamu tidak menghargai insan yang mencintamu sepenuh hati hinggalah anda kehilangannya. Ketika itu sesalan sudah tidak berguna lagi kerana perginya tidak mungkin akan kembali lagi.
  10. Cinta ibarat pasu antik yang sukar ditemui dan sukar untuk diperolehi. Tetapi ia cukup mudah untuk jatuh berderai sekiranya tidak dijaga dengan elok.
  11. Cinta sebenarnya tidak buta. Cinta adalah sesuatu yang murni, luhur dan diperlukan. Apa yang buta ialah apabila cinta itu menguasai dirimu tanpa pertimbangan.
  12. Kejarlah cita-cita yang diimpikan sebelum mencari cinta. Apabila tercapainya cita-cita, maka dengan sendirinya cinta itu akan hadir.
  13. Setiap orang punya rasa cinta. Tetapi tidak semua orang pernah merasai cinta. Setiap orang pernah bercinta tetapi tidak semua yang berpeluang mengecapi bahagia.
  14. Cinta itu apabila kamu bertemu dan membuat pilihan yang tepat.
  15. Manusia tidak jatuh di dalam cinta dan juga tidak keluar daripada cinta. Tetapi manusia tumbuh dan membesar bersama cinta.
Petikan dari : http://syokkahwin.com/gerbangcinta/2009/08/fakta-cinta/

GERBANG CINTA




Aku x ikut sgt perkembangan gerbang cinta ni,tp2 ari asyik terluba nk tgk perkembangan dorg ni aku tingin sgt nk msk,tapi sure sgt2 la ahm x nak kan,blh ke menang kalau msk cik farah oi,hehe...aku ada upload satu video ni,aku suka sgt pasangan ni.kalau nk masuk rancangan ni tahun depan dah tak blh,huhu...x pa la,aku tumpang gembira la pada sapa2 yang menang,aku berangan2 je la aku yg menang nanti,hehe...

EPISOD AKHIR

Mlm ni episod akhir Nur Kasih.tadi ibu ajak g umah mak sedara aku,dah tension dah takut x sempat nk tgk crt tu,tapi sblm g dah pesan kat ibu,jgn lama2 ada hal nk bt kat umah,hehe...so tepat kul 9 aku smp umah.trs lari kelam kabut lari masuk umah dgn adik aku nk tgk crt tu.dalam masa yang sama ahm pun msg cakap ada crt nur kasih dah mula,thanks ahm.selama ni byk je terlepas tgk episod Nur Kasih,tapi selamat ada ahm yang dicintai tlg download kan crt tu.so dapat la aku tgk semua episod crt tu atas jasa baik ahm.jom2 tgk crt ni,jgn buang masa.

SELAMAT HARI RAYA

Selamat pagi semua dan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.kejap je dah raya haji,dah tu lagi sebulan je dah nk msk tahun baru.fuhhhh,cepat btl ms berlalu.tahun depan meningkat lg umur aku,takutnya tua.tlg ahm i x nak tua,hehe...tak tau nk bt apa sbnrnya,sbb org lain semua dah g solat hari raya,aku x blh solat so x ada benda nk bt,update la blog kan.aduh mgg depan dah mula msk USM,dah mula kelas & exam.stdy satu benda pun x lagi,duk sibuk benda lain je x hbs2,hehe....k la nk g mandi dulu la,kang ahm blk solat,dia kol aku x mandi2 lg.

Wednesday, November 25, 2009

NTAH APA2

Kauorg tgk la tjuk enty aku tu,ntah apa 2.aku la merajuk dgn ahm,aku pun x tau knp aku kecik ati pasal dia kuar dgn kwn2 dia.bukan dgn perempuan pun,ngan laki semuanya,blh lak mgada2 nk merajuk kan,hehehe...tapi best ahm pujuk,tq ahm.

Monday, November 23, 2009

RINDU

rindunya kat ahm,br je smlm jumpa ahm sblm ahm blk kl,tapi rasa mcm dah lama.ari ni mcm biasa bgn pg g keja,bw keta smb berangan2 tingatkan ahm.bila la nk g keja sama2 dgn ahm ni.selalu g keja drive sorg2 je,huhu....nyanyi2 smb menari dlm keta,hilangkan boring.smp office pagi biasanya mmg aku amat la kelam kabut,sbb nk uruskan budak2 keja aku.dalam kul 9.30 atau kul 10 pg br aku leh g mkn.dah boring gila keja kat sini.cpt la nk tukar keja,mana keja ni,aku minta x dapat2 pun.blk keja lak biasa lakan,apa lg lepak depan laptop la kan,kalau x chating,aku tido depan laptop,haha...x sabarnya nk ct panjang,blh lompat2 lama2 ni.gila gediks nak lompat2 cik farah,x ingat ke u tu nk exam cik farah oi.haha..x pa yg penting aku akan ct lama,hoho merry christmas...i really2 miss u ahm.

NAK BELI CAMERA

camera ni la ahm & aku nk beli

aku & ahm ada cadang nk beli camera,dulu cadang kononnya nk beli camera murah2 je,tapi skrg ni msg2 dah jth cinta nk beli DSLR Camera lak,haha...bila la nk dapat beli,tahun depan sure nk beli punya.ahm dh janji tahun depan nk susun blk kewangan ktorg,dah tu br nk beli,tahun ni ktorg punya kewangan msg2 beterabur mcm org gila sbb mcm2 nk bt kan.smp nk terbaik la otak2 ktorg dua fikir duit2 hari2.moga tercapai la impian ktorg nk beli camera ni.dah surve harga so mampu la beli,tapi bukan skrg la kan.kalau skrg mmg x mampu lagi nk beli.so cik farah sbar k.

AHM BALIK KL,HUHU...

ari ahad ahm msk larian,fun run 10 km,kul 7.30pg mula larian,aku janji dgn ahm nk tgg dia hbs lari.aku pg2 dah bgn siap kan keja,nk cepat g kat ahm,tapi malangnya adik dan ibu aku punya la lambat siap,smp hbs ahm lari aku x xmp pun,sedih tul aku,ingat nk smbt dia,bila dia hbs lari.sorry ya ahm.lastnya syafiq yg amb ahm bw blk hotel,lps tu br aku tgg ahm kat hotel,aku tgg ahm g mandi2 siap2 dulu.sbb ktorg nk jln2 dulu sblm ahm blk kl.rindu tu bila ahm blk kl,sebulan lg br jumpa.amb ahm g mkn dulu sbb msg2 x sarapan lg,tapi dah kul 11 mana ada kedai jual sarapan lg kan,msg2 kedai duk sibuk nk prepare mkn tghari lak.cari punya cari,last mkn kat sg dua,dkt usm.lps mkn trs gerak g cr jeruk,ahm nk beli jeruk.cari kat sg ara x jumpa lak keda,so ktorg g cr kat chowrasta.dah beli jeruk sj jln2 buang masa sementara nk tgg kwn2 ahm dtg.janji nk hantar ahm kat jeti kul 3ptg so pusing2 la dulu kan,aduh time ni dah trs bahang2 sedih ahm dah nk blk kan,huhu...nk jln2 pun dan mcm x ada mmod.tapi yg lawaknya time kawan2 ahm dtg,aku dan ahm ada miss comunication sikit,so msg2 terasa ati dan merajuk la kononnya.tapi yg bestnya aku yg menang kan,hehe...ahm yg pujuk aku.tapi jgn ingat aku x nak pujuk la,kaku x tau pun ahm merajuk sbnrnya,hehe...teruk kan aku.aku mmg la ada tgk muka ahm,mcm ada x kena je,tapi aku ingat ahm duk risau kawan dia tgg lama ke,apa.rupanya ahm kecik ati sbb dia ingat aku nk tglkan dia kat tepi jln dah tu srh kawan dia amb,aku x nk hantar dia g jeti tu yg dia sedih.yang aku lak ingat ahm x nak aku hantar dia g jeti sbb sibuk nk blk cpt dgn kawan dia sbb tu srh kawan dia amb dia kat tempat parking keta aku.haha...mmg lawak.mmg2 salah faham.lastly aku hantar ahm g jeti,itu yang aku dan ahm nk sbnrnya.sblm hantar ahm g jeti ktorg g solat dulu kat office aku,dah tu aku bawa ahm,ibu dan adik aku g tgk tempat br aku.tempah aku br je diubah suai,so dorg x penah tgk lagi so aku tunjuk la kan.selesai semuanya,ktorg gerak g hantar ahm kat jeti,time ni sedih sgt,ahm dah nk blk.smp je jeti kawan2 nya dah siap tgg dah.punggah2 brg2 ahm msk keta dia,so msg2 gerak ikut destinasi sendiri.ktorg blk umah,ahm lak trs gerak blk kl.dtg lagi ya nanti ahm.ahm selamat smp kat kl kul 8 mlm.kali ni ahm dtg penang x ada pun snap gambar,bukan apa kamera x ada.kamera yg ada dah rosak.ahm dan aku mmg ingat nk beli kamera tapi tu la budget x ada lagi.tgg la awal thn depan ke br beli.ahm syg rindukan ahm sgt.

Sunday, November 22, 2009

HAPPY

Smlm blk je trs pengsan,dah x blh buka mata pun,penat la sgt2.pg2 g amb ahm kat hotel,smp hotel ahm tgh mkn dgn kawan2 dia kat tandoori,dia ajak mkn sx,tapi my mum x mkn kat kedai mamak,so ktorg tgg je ahm siap mkn.lps siap mkn,ktorg trs amb ahm & ktorg gerak g habib jewels,singgah jap je,nk tgk brg yg kami simpan pun x sempat.just pg bagi kad je.selesai hal kat habib jewels ktorg gerak g kepala batas lak,tempat ni la tempat utama yg kami nk pg.lama juga kami kat sini,perut pun dah nyanyi2 sbb aku x mkn apa lg dr pagi,siap semua urusan kat situ ktorg gerak g mkn lak,mkn kata apa nama tempat tah,mmg best la mkn sbb ada org tersayang kat sebelah,mmuah...ahm.lps mkn trs gerak g A to Z g beli barang2 lak,kat sini pun ktorg lepak lama juga,adik aku la pilih x hbs2.ikutkan je la.apa blh bt.siap beli2 barang trs ktorg gerak blk umah.ibu kata bw blk ahm lepak kat umah dulu nanti mlm br ktorg hantar ahm,lg pun x tau hotel mana lak ahm nk duduk sbb dorg tukar hotel lak.nk kol kwn2 dia x leh sbb celcom problem.ktorg lepak kat umah dulu,ptg sikit g tgk maksu aku kat sblh umah br dapat baby.lps maghrib ktorg trs kuar g umah kawan ibu,sblm gerak ahm sempat kol kawan dia dan celsom guna fon umah aku.kawan dia cakap dorg tido kat equitorial,celcom lak cakap kul 8 lbh br line ok. best btl g umah kawan ibu ni dia siap hidang makanan lg,msg2 mmg tgh lapar.padahal tgh ari td dah mkn smp buncit perut2,hehe....mula ingat nk singgah jap je,dah tu nk g mkn.tapi dah di sbbkan dah ada mkn free so jimat la duit ayah aku dan ahm mlm tu,x payah belanja mkn,haha....tapi kesian ahm sbb mee goreng makcik tu pedas,ahm kan x tahan pedas,tapi bgs tul ahm hbs juga dia mkn,nk jaga ati tuan rumah agaknya,aku tgk mukanya dah lain je.borak punya borak smb mkn,bila msg2 dah kenyang,apa lagi blk la kan,terima kasih la tuan rumah kerana menjamu kami yg tgh kelaparan.ktorg g maktab adik aku lak,g amb barang2 dia,kan dah ct skrg ni,so kena la angkat barang2 bw blk.kul 10 lbh br ktorg hantar ahm blk hotel.sblm turun keta ahm sempat pesan srh datang ms dia lari esoknya,insyallah ahm.syg ahm sgt.smp je umah msg2 msuk blk tido.penat sgt,tapi x tau la apa yg nk di penat kan,bukan bt keja apa2 jln2 je kan,hehe...

Saturday, November 21, 2009

AHM DAH SAMPAI

slmt dtg ahm,ahm dah smp smlm ke penang,best sgt,pg ni nak g jemput dia kat hotel,ktorg nk g jln2,hehe...jgn jelous k,dah lama x jln2 dgn ahm ni,nk suruh ahm belanja mkn ais cream ari ni,dia dah gaji,aku je x gaji2 lagi,gila punya x ada duit,smp smlm ahm yg bank in duit srh g service keta,aku punya keta pttnya service masa 86155km tapi aku g service smlm 88147 km.x gila kau punya banyak bezanya.slmt x ada apa2,aku bukan pandai sgt pasal keta ni.bos kesayangan aku la takut2 ka aku srh g service keta cpt kang meletop,dia tkt kan aku je.takut aku kang meletup x sempat nk khwn dgn ahm,hehe...gila punya gediks....happy sgt ari ni,bgn pagi aku blh trs tersenyum,tingat pg ni nk jumpa ahm,x sabarnya,k la aku nak siap2 nk g jemput dia,tapi ahm x bgn pun lagi ni,lps subuh td aku srh dia tido dulu,kang nk kuar umah br aku kol dia srh bgn.nanti mlm kalau x penat aku update lg blog k,itu pun kalau x penat la kan,hehe...

Wednesday, November 18, 2009

WELCOME AHM

Wah dah lama btl rasanya x update blog aku ni,bukan apa bz la sgt2 dgn mcm2 hal,dah tu kekeringan idea sama.ok la sementara nk tgg ahm hbs solat isyak,aku update la sikit2 kan.hujung mgg ni ahm nk dtg penang,bestnya,x sabar nk tgg lg 2 ari.ahm dtg sini ada larian kat penang bridge.tiap2 thn mmg dia join,tapi x penah la ku jumpa dia pun sblm ni,hehe....ari sabtu nk g gedik2 jln dgn ahm & my family,x tau lg nk g mna,tapi ada satu tmpt mmg wajib ktorg g dulu sblm g jln2,tmpt apa tu rahsia la kan,kalau nk tau tanya ahm.ari ahad ahm ada larian.x dapat la nk g jln2 dgn ahm lg kan,x pa tgg sbln lg,blh la jln puas2 kan.ahm br hbs kursus 3 ari,kursus repair laptop kalau x salah aku,btl ke ahm?????so lps ni blh la aku baling2 je laptop ni sbb ahm dah blh repair kalau rosak kan,haha...gila punya keja tu nk baling laptop.k la aku nk g manja2 dgn ahm lak,tapi manja2 dlm fon je la kan,nk manja kat luar x blh lg kan.nanti aku update lagi k.

Tuesday, November 3, 2009

SYG AHM

Mcm gediks kan tajuk aku tu,hehe....tapi biar la kan mmg btl aku syg ahm.aduh ptg2 blk keja ni tingat2 sgt kat ahm,lama lg ni nak jumpa,huhu....ari tu g kl sempat la jumpa ahm,ahm bg kat aku buah tangan dia belikan kat sabah ari tu.thanks ahm,ahm belikan aku gelang mutiara,keychain dan kerongsang kat aku,tapi hadiah yg paling istimewa ahm bg aku ialah gelang tangan la,sbbnya ahm yg bt sendiri,bangga tul aku,sbb aku sendiri pun x pandai bt dan x minat pun nk bt,hehe...kalau bg aku la benda tu maunya 30thn akan dtg pun x siap2.

ni kotak hadiah ahm bg aku,warna merah lak tu,cantik sgt,aku suka.

ni barangnya.

ni la barang yg ahm belikan,thanks ahm....

PERHIMPUNAN PERDANA BERSAMA PM DI TNB BANGSAR

gambar masa dlm dewan

ni gambar masa tgh tgg nk bangkat kl TNB Bangsar.

ni gambar masa mkn pagi.

Sunday, November 1, 2009

PERJALANAN KE KL

ini la bas yg ktorg naik

ini la rombongan kami

gambar ni masa berhenti kat sg buloh,sempat la mkn ais cream

ni masa nk check in kat hotel

Fuhh...lth gila baru blk dr kl,g sari je,bukan bt apa pun just mcm makan2 angin,tapi aku je yg lth lbh2,hehe....tapi serious mmg lth pun.aku g sna ikut rombongan office aku, ktorg ada PERHIMPUNAN PERDANA BERSAMA PERDANA MENTERI SEMPENA ULANG TAHUN TNB KE 60 THN.so dari penang 40 org terpilih untuk sertai rombongan tu.kami g satu bas dalam bas tu 6 org je perempuan,tapi walaupun 6 org dalam tu,hbs laki2 dalam tu kami buli,hehe....kami berkumpul kat office semua,ikutkan kul 9 ktorg gerak,tapi biasa la kan janji melayu,9.15 br kami gerak,dari TNB jln anson ktorg g TNB seberang jaya,amb staff yg lain kat sana.so dr sna ktorg gerak dalam 10 pagi.sepanjang pjalanan tu ktorg bhenti 3x sx kat sungai perak,sx kat sg buloh,sx lagi aku x tau nama tempat.kat sg perak berhenti mkn2,yg sx tu aku x tau kat mana berhenti dorg yg laki berhenti solat jumaat.last sx berhenti untuk g toilet,kul 4.30 ktorg smp kl.smp sna ktorg duk kat hotel ancasa hotel,best juga hotel tu ingat hotel budget gitu,rupanya cantik,sgt puas ati.jgn banyak komen farah,dah la pg ditanggung semuanya.siap balik blh claim lg tu,ni yg aku best,hehe....mlmnya aktiviti bebas,msg2 bt hal msg2.

Sunday, October 18, 2009

FAMILY AKU & AHM

FAMILY AHM

Aku nak cerita sikit pasal family ahm,aku x kenal sgt family dia sbb aku xpenah lagi smp kampung ahm,aku first jumpa parent ahm masa ktorg tunang,bayangkan la first time jumpa time tunang,tak tau nk cakap punya la nervous mcm nk lari pusing satu kampung,hehe....mcm la larat sgt nak lari.sampai ari ni la kan,family ahm yang aku penah jumpa adalah adik dia yg no 2 & 5 yang lainmmg x penah jumpa,satu ari aku ada minta ahm sesuatu tapi permintaan ni mudah je,x ada la smp terbalik otak ke apa ke kan,aku minta ahm kumpulkan semua gambar family dia dan edit masuk kan nama dorg ikut turutan adik beradik.gambar kat ats tu la ahm edit kasi aku, blh la aku bayangkan family ahm kan,ssh nk hafal ni adik beradik ramai sgt,11 org tau adik beradik ahm,mau terbalik otak nk mgafal nama sorg2.

FAMILY AKU

Gambar atas ni lak gambar family aku,aku cari2 gambar baru x jumpa so aku letak la gambar 6 tahun lepas,buruk gila gambar aku time ni,kalau ahm tengok ni mau pengsan seribu kali,hehe...family aku senang je ahm nak ingat 3 org je.lagi pun ahm dah selalu jumpa family aku,so x ada masalah la,dah mesra pun dgn ayah,ibu dan adik2 aku.tapi malangnya bagi ahm dia selalu dibuli oleh adik aku,kesian dia ya,apa boleh bt layan kan je la ya,bakal adik ipar tu mana blh marah2,kang marah2 kena reject lak,hehe.....

so harapan aku semoga ktorg blh jadi family yang bahagia dan serasi selama2 nya,amin...

AHM PINDAH UMAH

ari khamis ahm dah dapat kunci umah baru hbs keja trs dia g amb kunci dah tu g tgk umah,kononnya nk tgk je la,tapi disbbkan keterujaan ahm dis siap mop lagi lantai,kemas2 sikit apa patut, padahal dia dah penat baru blk keja,dah tu siap kol aku bincang nak beli barang umah bagai,bukan ahm je yg xcted aku pun sama,hehe....last sx aku yg suruh ahm stop kemas umah suruh dia blk dulu rehat esok2 la pulak dtg kemas umah.kalau aku x suruh blk tu mau smp esok pagi dia kemas umah,padahal brg apa pun x ada lg.aku suruh ahm angkat barang ari jumaat,tp tb2 dia cakap x blh,dia cakap bakal mak mentua aku x kasi pindah umah ari jumaat.aku pun x tau apa sbbnya,mungkin pantang larang org dulu2 kot,so ikut kan je la,so ari sabtu pagi br la ahm angkut barang2 dia,selamat la barang ahm x byk,ahm cakap dia angkut naik keta dua x round dah blh hbs,so kira ok la kan,tapi sabtu ahm sempat angkut satu round je coz dia ada jemputan jamuan raya,dah tu kul 4 dia kena msk keja lak, jadinya ari ahad la dia kena hbskan angkat brg2nya.ahad pun lps balik keja br blh pindahkan barang.so tima aku tulis entry ni ahm tgh sibuk punggah brg2 nya msk keta la kan,sorry la syg x dapat tlg,jauh mcm mana nk tlgkan,hehe....kesian ahm penat2 balik keja dah kena punggah brg lak,dah la sorg2 kan,x pa ahm kan kuat.apa2 pun ati2 ya ahm,love u,mmmuuuuhhhh.....

Saturday, October 17, 2009

TERINGIN MCM KAK JEMAH

Aku baru je baca entry kak jemah td crt pasal teringin, aku pun sama mcm kak jemah mcm2 benda yg tingin,tapi x dapat,sedih tul,lalalala....boring gila duk umah,x hbs2 kena bebel....

jap ek aku nk bg tau apa yang aku tingin....

Teringin nk jumpa ahm

Teringin nk shopping

Teringin nak buat facial

Teringin nk g spa

Teringin nak beli Handbag

Teringin nak beli kasut

Teringin nak beli baju

Teringin nak g holiday

Teringin kebebasan


bab holiday tu kalau x ada org teman pun x pa,yg penting nk tenangkan fikiran yang serabut bagai ni,tapi apa blh bt tu mustahil kan...

lalala.....aku yg kebosanan x tau nk bt apa,nk g mana pun x tau,kawan x ada, x ada duit.nama je aku ni keja duit x ada pun.nk kata hidup mewah asyik shopping pun tdk,tapi duit x ada juga,gila kan,penat gila keja.nk tukar keja x dapat2,mmg aku ni x ada rezeki btl la,org lain aku tgk best je senang je nk tukar keja,aku ni mcm2 minta tapi satu pun x dapat.dah x ada mood langsung nk keja kat tempat skrg ni,aaaarrrrrrrrrrrrrr.......

Monday, October 12, 2009

AHM DAH BALIK

Alhamdulilah ahm dah selamat smp kl dari sabah,bukan apa sepanjang aku kenal ahm x penah lg dia g jauh2,so aku risau la,dah la naik flight mana blh on kan fon,so mcm mana nk tau dia ok ke x.td lbh kurang kul 8 ahm kol bg tau dia dh selmat smp,ms ahm pg khmis ari tu lg la risau tambah time tu aku tgh merajuk dgn dia kan,merajuk2 pun risau juga tau,ya la katanya smp 1 jam je.aku tgg 3 jam br dia kol aku,sepanjang dua jam slbhnya aku ni dah mcm cacing kepanasan.elok je dia kol kena marah trs dgn aku,ya la aku kata g mana td knp dah lama br kol,dia kata br smp.kata satu jam ni 3 jam br smp,rupanya dia selesaikan dulu pasal visa dan tu apa benda tah lg,aku mana la tau,aku mana penah g sabah,kalau setakat melancong dalam semenanjung ada la.so nasib la kan kena marah dgn i kan.So skrg ni aku tgh tgg ahm singgah office amb keta,tapi sblm blk dia nk singgah email kan gambar dia dulu kat aku, dsblm dia blk umah,ni yang x sabar ni.k la aku nk tgg ahm smp office.

THANKS AHM

sebelum ni aku ada crt yg aku tingin nak mutiara kan,ahm dah belikan pun untuk aku,hehe...bestnya,tapi katanya dia nk bt sprise kat aku,tapi dah aku bt2 merajuk manja,so kena la bg tau kan,kang aku x mau cakap dgn dia smp 20 ribu tahun,dia yang x tahan panas punggung,hehe....ahm kata dia beli kan untuk aku,adik beradik perempuan dia,ada 6 org semua nya u all tau x, mak,ibu dan adik perempuan aku,selamat adik perempuan aku sorg je.ahm kata dia nak buat gelang,dia nak buat sendiri khas untuk ktorg semua.ahm cakap dia ada beli lebih,so nanti dia bagi aku satu untuk buat cincin,bestnya,berbunga2 rasanya ati aku...teruk kan aku,kesian ahm,dari nk buat sprise kat aku,x jadi sbb aku dah gediks2 merajuk,nasib la kan ahm dapat tunang yg suka gediks merajuk...apa2 pun thanks ahm,syg dia,mmmuuhhhh......

Saturday, October 10, 2009

NAK MINTA KE TAK

emmm...aku tingin sesuatu nk minta ahm beli kan,tapi entah nk minta ke x.kat sabah je yg ada benda tu,tapi ahm td pun mula2 x bg tau aku pun g tgk benda tu,aku msg 2x dah tu miss kol br dia bls msg aku,ingat kan dia tido,tp rupanya best punya berjalan.bila dia ckp td dia g tgk benda tu aku mcm tingin sgt nk, bukan nk byk nk satu je,yg murah pun x pa,tapi dia x ada pun suara kan nk belikan untuk aku padahal aku ada ckp aku suka.x pa la nanti la aku g sendiri beli bila ada rezeki nanti.ms nk kesana pun ahm x ada pun tanya aku nk pesan apa2 ke,aku je yg bt2 gedik minta beli kan aku kerongsang.tapi benda yg satu ni mmg betul2 aku tingin,sbb aku nk bt sesuatu,benda yang aku nk buat tu pun bukan aku ada byk,ada satu je tu pun ahm bg ms kami tunang. kauorg nk tau aku nk apa jap ek aku ltk gambar la senang,jap aku cr ada x gambar benda yg aku nk tu.

aku nk mutiara sbb aku nk bt cincin,aku x minat sgt kalau gelang2 ni mcm serabut gila,kalau gelang yang ada mutiara x banyak mcm yg aku jumpa dlm internet ni aku suka,kalau byk2 mcm makcik2 pun ada mcm budak2 kecil pun ada,senang crt ia merimas kan aku.

yang ada dua biji mcm ini ok la.

yang mcm ni pun ok,x serabut.

ini la yang aku nk bt,hehe...

x pa farah next time ada rezeki pg sendiri beli sendiri k.k la nk cb2 tgk dalam internet mana tau kalau ada yg jual benda alah ni dan menarik nk beli la.ok kepuusan pada soalan aku td nak minta ke tak,jawapannya jangan minta,huhu..........

Friday, October 9, 2009

NAK IKUT

huhu....sedihnya ahm g sabah tgl kan aku,dah dua ari ahm g sana,dah dua ari juga x dapat tgk ahm,klau x tp2 ari blh tgk ahm melalui webcam bila online.balik la cpt ahm,bt apa lama2 kat sana x best pun...buang masa je.hehe.....sj je ckp mcm tu sbb dengki x blh ikut.x sabar nk tgk gambar ahm kat sana,lama lg nk tgg ahm blk isnin br blk.siang td ahm kata dia g gunung kinabalu,tapi x g smp puncak pun,jelousnya..x pa ahm syg tgg abg blk k,ati2 kat sana ya,jgn noty2....nite sabah...nite ahm...

Tuesday, October 6, 2009

KPI

Sebenarnya crt ni dah basi pun,pasal KPI, pengukur prestasi keja kita la kan.aku dah malas nk betekak dgn bos pasal ni,bukan apa benda ni mcm bodoh je.company aku nak pekerja dia kerja dgn cemerlang, srh bg perkhidmatan kat customer yang terbaik,kalau blh nak staff dia semua perfect,tapi bila time penilaian prestasi mmg x logik bila dorg dah ttpkan bapa org je yg layak dapat 5,4,3,2 & 1.msk aku msk bilik bos nk bt penilaian dia dah siap bg tau dia kata pengurus ktorg dah bg tau bapa org yang akan brada di tahap 4,3 & 2,tahap 5 lak x ada sapa yg layak,dah tu tahap 1 mst kena ada sorg,tahap 4 lak dia dah ada nama yg ptt nk dbg,gila tu,kalau mcm tu bt apa nk panggil kitaorg untuk bt penilaian bersama.dorg je la yang bt dah tu bg je bapa dorg nk bg.aku skrg ni mmg keja ikut tahap kemampuan aku je,asal siap keja aku, dah tu x nak aku bt keja lbh2 x ada maknanya, 3 thn sblm ni bt keja mcm nk gila keja bos pun tlg bt,tapi dinilai tahap mcm org x bt keja,so dr situ aku belajar untuk jgn jd bodoh,bt je keja apa yg ptt,dorg bg penilaian ditahap yg tidak btl dorg la jawap dgn tuhan kan,aku dah x kisah.KPI tu penting tau x untuk tahap kenaikan gaji dan bonus kita.tapi apa blh bt nk cakap lbh2 kita kuli kan. x pa la kalau ada rezeki aku dapat tinggi ada la,kalau x redho je la,tapi kalau dorg ltk tahap plng truk mmg nk kena sembur la dgn aku.mmg aku berhenti keja trs,tapi sblm berhenti keja aku nk g jumpa dorg nk luahan kan apa aku rasa dah tu maki dorg sikit,br berhenti keja.mcm hampeh je skrg ni keja.msg2 akan merungut time penilaian prestasi,msg2 muka mcm apa tah,muka x puas ati.k la apa2 punyang pntg keja yg damanakan kena siap,apa pun org nk nilai kita itu dia dgn tuhan.btl x ahm?????

Sunday, October 4, 2009

AHM DAH NK BLK-27 SEP 09

aku sambung blk crt ms ahm kat umah aku,apa la iklan punya la lama br sambung,hehe...tapi satu je yang x best entry ni x ada gambar sbbnya kamera adik aku tb2 leh rosak,gila tul,msg2 tension je dah la kamera satu tu je yg diharapkan.ok la bgn pagi keja biasa la lps solat subuh dah tu kena kemas umah,hbs tu ramai2 sarapan roti canai.dah tu apa lg lepak la ramai2,hehe....ari ni x ada avtiviti apa sgt.just lepak2 je kat umah,dah tu dlm kul 10 bw ahm g umah maksu kat sblh umah aku je,g beraya la,borak2 jap,dah tu blk lepak kat umah blk,aku tlg mak aku kat dapur,ahm lak main game smb layan sepupu2 aku bt apa tah,suka sgt dorg dgn ahm,ngan aku x mcm tu pun,lupa lak dorgkan selalu kena marah dgn aku,hehe...eleh tgg la nanti2 ahm dah naik belang,marah juga dia,bukan aku garang tapi mmg ptt dmarah pun bdk2 tu,degil mcm aku juga,cis x mau mgaku garang konon cik farah,hehe....siap mknan tgh ari,ktorg ramai2 makan tghari,kebetulan mak sedara aku yg br ni anak dia kahwin dtg so sx makan ramai,meriah btl.elok hbs mkn dan kemas2 org azan zohor,so msg siap2 nk solat ingat lps solat msg2 nk rehatkan diri,tapi mak aku lak bg cadangan apa kata kalau kitaorg g umah pakngah aku sblh ayah dulu dah tu br blk rehat.smp sana sapa pun x ada pakngah dan makngah aku je yg ada,tgh borak2 anak dia lak kol srh g umah dia bw makngah aku sx,umah dia kat dalam blk pulau juga x ada la jauh sgt,dsbbkan keta penuh so ahm ngan ayah aku kena blk g amb sebiji lg keta.odw g umah sepupu aku tu aku naik keta dgn ahm dan adik aku.keta lg satu org2 lama je yg naik,hehe...jgn marah..smp sana aku trs x blh nk cakap dia hidang mkn pun aku x amb pun,ahm yg sibuk layan aku mkn lak,bukan apa satu sedih ahm dah nk blk,satu lagi perut dah kenyang gila mcm mana nk sumbat,tapi dsbbkan ahm yg layan aku mkn,hbs juga aku mkn,hehe....aku siap kena perli lg apasal ari ni tb2 diam selalu nya riuh je,aku senyum je,ada ke dorg kata aku control cun depan ahm x ada maknanya,ahm tau la aku mcm mana,cm aku dah kenyang sgt,dah tu mgantuk pun sama tu smp x larat nk berkata2,hehe...borak punya borak,mkn punya mkn,siap sepupu aku bungkuskan untuk ktorg lg,ktorg pun gerak la blk umah,nk bg ahm rehat jap,mlm nanti dia dah nk gerak blk kl,huhu....jgn la blk ahm.blk umah masing2 bt hal masing2,ptg sikit kul 6 br ktorg lepak luar umah,ktorg jln2 kat belakang umah,bw ahm tgk kawasan umah aku,ms tgh lepak2 kat depan pakndak aku lalu ,so ahm pun bgn la g jumpa sbb sepanjang dia kat sini dia x penah lg jumpa,lps je dia salam ,pakndak aku srh anak dia g amb kari kambing kat umah,sedap tu,ingat nk mkn,dah tu azan maghrib lak,so siap2 solat dulu ingat lps solat br nk mkn,sx masing2 blh terlupa,lps solat trs siap2 nk kuar g hantar ahm kat stesen bas, tapi sblm tu ktorg singgah umah kak shima dulu,sj nk g beraya umah dia,ahm nk jumpa anak2 dia.duduk jap je,dlm setengah jam.dah tu trs g stesen bas.smp sana trs g cr tiket, waktu mcm ni aku x suka,sbb nk kena berpisah dgn ahm,tapi nsb la baik,sj nk bg kami time lg sama2,tiket bas x ada ms tu kul 9,yang ada kul 12 mlm,yes best nya.so untuk membuang ms sblm ahm naik bas ktorg g kat maktab adik aku hantar brg2 dia,dah tu ktorg bw ahm mkn char keow teow kat tokong ular,ni salah satu permintaan ahm juga sblm ni.so tertunai la permintaan ahm nk mkn char keow teow.en mus & family join ktorg sx tu yg best,en mus ni dah mcm ayah aku sendiri,family dia dah rapat gila dgn ktorg,dia & family baik sgt,walaupun ramai yg salah anggap dgn dia,ramai yang cemburu ktorg baik,lantak la mulut org nk cakap apa pun cakap la, aku peduli apa.ms kat kedai aku tgk muka ahm lain,dah tu ms dia order char keow teow dia ckp kat aku "syg kt kongsi dua ya,nanti abg x hbs" aku mcm pelik je selalunya dia mkn kuat,aku tanya knp salah tempat ke aku bw,x pun ada yg x kena, dia kata "abg sakit kepala la syg" aku tanya la knp lak tb2 sakit dia kata "mungkin td sbb abg duduk kat belakang kot,abg x pernah naik bukit kat umah syg duduk belakang" aku pun senyum je.mmg pun kalau org x biasa naik bukit kat umah aku tu mmg pening,tambah kalau duduk belakang,jln dia bengkang bengkok,ahm mmg x penah lalu jln tu duduk belakang selalunya dia yg drive atau duduk sblh drive,tapi td terpaksa,sorry ya.so ahm mmg btl2 mkn sikit aku lak yg lbh sbb aku lapar sbnrnya tapi takut lak nk amb dua,takut x hbs lak,mula2 cadangnya nk order char keow teow & szilling yee mee.tapi dah ahm ajak kongsi aku kongsi je la.bila dah hbs mknan ktorg,tangan aku jahat je,usik2 mknan org lain hehe..selesai mkn jam pun dah dekat kul 12,so ktorg pun gerak ke stesen bas, hampeh btl tgg lama gila bas, dah la lambat smp,dah smp x gerak2 pun,kena tgg lama br jln.msg2 dah mgantuk ms tu,mau x megantuk jam dah kul 12 lbh,esok msg2 dah keja,selamat ahm still ct lg.ms tgh tgg bas blh lak terjumpa yana & family dia, dia hantar adik ipar dia nk blk kl juga.dekat bas nk gerak ktorg pun gerak blk,huhu...sedih sgt bukan senang nk jumpa ahm,kalau x ada apa2 mmg la x jumpa ktorg sedih kan,tapi x apa la apa2 pun ahm selamat smp dah la.penutup entry ni aku ltk gambar ahm ms kat kampung dia,yang dia bg aku.gambar masa raya pertama.


ahm kat kampungnya

Friday, October 2, 2009

AHM DTG RAYA

Nak cerita pasal hujung mgg lps,hujung mgg yg best sgt,sbbnya ahm dtg raya kat umah aku,tapi mula2 tu merajuk dgn ahm dulu,ya la janji nk gerak mlm,dah tu tb2 kol ckp tertido,so esok pg br gerak,mau x angin satu badan.dah la line telefon bt hal,nk kol dia x blh2,geram btl mula2 tu.tapi bila dah nampak muka dia smp kat umah trs sejuk je ati,meyampah btl i,knp la cpt sgt sejuk ati,kan bgs kalau blh merajuk lama2 br padam muka ahm,hehe...ahm smp ari sabtu dlm kul 12 lbh,so adik aku yg laki g amb ahm kat stesen bas,tapi ramai lak yg nk megikut sapa lg kalau bkn sepupu aku, dorg mmg suka ahm, asyik tanya bila ya ahm nk dtg, so bila dah dtg semua nk g menjemput.mula2 ahm nk dtg naik keta aku yg x bg,sbb membazir duit dan takut dia mgantuk drive sorg2, tapi mmg ahm kalau dtg kesini selalunya naik bas je,senang.kul 1 lbh ahm smp umah,aku myambut dia dgn muka tersenyum dah tu kena perli dgn adik2 aku,huhu...ahm smp trs g solat,sementara tu ktorg hidangkan mknan dulu, blk solat br kami sama2 menjamu selera, best sgtttttttttttt.........

gambar aku tgh mkn dgn ahm,time ni org lain x join lg

malu konon dorg ni,tu mkn kat dapur.

ibu msk laksa ari tu,sempena ahm dtg,aku minta ibu msk laksa raya ari tu pun x dpt,tapi menantu dia nak dtg,trs dia masak, x adil btl.ni yg x puas ati ni.selain tu ada juga msk nasi dan lauk2,hbs mkn ktorg lepak2 jap,sbb kawan adik tb2 kol ckp nk dtg umah,so ktorg tgg la dorg dtg,sbb cadangnya nk g tgk maktih kat hospital,dia nk kena operate sbb ada ketumbuhan dlm perut.lps dorg blk br ktorg nk gerak pg hospital, ms lepak2 smb tgk internet sempat la ktorg snap gambar berdua,hehe....

ok ke gambar ni?????

gambar kawan2 sekolah menengah adik aku,dah tu bdk2 ni blh sama kolej ngan aku,hampeh btl...

Selesai dorg blk,ktorg pun siap2 nk kuar g hospital.mula2 niat nk ke hospital je,tapi dah terlajak g nibong tebal lak,sbb nya makngah aku dah bt2 merajuk dan sedih ktorg x nk bw ahm g umah dia,so dgn x larat nya ktorg g la,bkn apa ayah dan ibu puasa kesian kat dorg,kat sana makngah aku jamu ktorg mkn laksa johor.lps maghrib dan ayah ibu berbuka kat sana,ktorg gerak lak g umah k.norli ni pun lg sorg nk merajuk juga x kalau x bw ahm g umah dia,so bw je la kan,smp sana ktorg dihidangkan dgn bihun sup lak,penat btl ari ni asyik mkn je.ms nk blk ahm bg la duit raya kat anak2 sepupu aku tu, yang lawaknya anak dia yg kecik tu trs je buka dpn tu juga, dah tu ckp "wah byknya", sepupu aku ckp malu btl kalau bw g umah org sbb kalau dapat je duit raya trs dia buka,kalau sikit dia ckp "la sikitnya" x ke malu org yg bg tu.sepupu aku kata kalau org bg je duit raya dia trs cpt2 amb simpan sblm smpt anak dia buka, kalau x malu la kat situ.selamat la ahm bg byk,kalau sikit mau kena kutuk dgn si kecil nurin tu.ikut perangai sapa ni nurin...

gambar ni amb ms tgh tgg ahm smp,mcm berdebar je ms ni,hehe...

lps g umah sepupu aku tu ktorg trs la blk umah,msg2 dah penat, ktorg smp umah dalam kul 10 lbh, ingat nk tgk cerekarama tapi sempat tgk separuh je,dah tu,dah mgantuk sgt,msg2 masuk bilik dah tu tido,zzzzzzzzzzzz.......nite ahm.

Thursday, October 1, 2009

RAYA KEEMPAT

Hari aku dah keja,huhu....semua org still ct lg,tapi ahm sama mcm aku dah keja pun,ahm lg kesian raya ketiga dah keja pun,sabar ya ahm.x ada apa yg menari sbb ramai lg ct.boring gila,hbs keja bergegas blk sbb ktorg nk pg majlis khwn sepupu aku kat seberang jaya,alah yg ms raya ketiga aku g tu,tu majlis sblh prmpn,ni lak mjls sblh laki,blk mandi2 siap2 dah tu gerak,kul 7.30 ktorg semua berkumpulkat masjid seberang jaya, ada la dalam 5 biji keta,sedara dr pahang pun ada join sx.yang amat x selesa ms majlis tu hujan lebat gila,nak bergerak pun x selesa,slmt mjlsnya bt kat dewan.kul 8 lbh br kami smp dewan tu, kami smp btl2 time pengantin pun smp,ok la tu kan.

ini la aku,br je lps solat kat masjjid seberang jaya,bj bsh kena hujan,huhu...

makngah dgn anak menantu & cucun2nya

my family & maktih family

pengantin tersenyum gembira

majlis mlm tu agak memboringkan pengantin je yg happy, mkn pun x best,kami di layan mcm org asing,padahal family sendiri,x pa la x payah la crt lbh2,tapi yg penting x bst sgt mlm tu,yg bestnya cm dapat berhimpun family ramai2,dapat kenal sedara2 yg selama ni x kenal pun.hbs majlis dalam kul 10 ktorg pun beransur blk umah, pent tu, sblm blk sempat la juga bergambar dgn pegantin.dah tu semua bergerak blk, ikut haluan msg2.family dr pahang ikut ktorg blk,dorg tido umah aku satu mlm,esok pg dorg gerak blk pahang,blk uamah siap2kan blk tido dorg,dah tu solat isyak,lps solat kol ahm,dah tu mcm biasa la aku pun tido,hehe....

Saturday, September 26, 2009

RAYA KETIGA

Raya ketiga ni,mmg penat gila sbb smlm dah penat melayan tetamu yg dtg,ingat pg ni nk bgn lewat sikit la,tp kena bgn awal daaa..sbbnya pg ni ktorg nk gerak g Lumut,Perak. Nak ikut rombongan sepupu aku,dia akad nikah pg ni kat lumut kul 10,so ktorg janji bkumpul kat UNIKL,kul 9.30, x sempat sarapan ktorg dah gerak kuar umah,ondw nk kesana,singgah amb makngah aku kat nibong tebal then trs kan perjalanan ke lumut.Aku ingat dekat je rupanya jauh gila,sepanjang perjalanan tu tgk pemandangan yg memboringkan je.ktorg smp sana lewat 10 minit,smp sana br ada 3 biji keta yg menunggu.so msh ada ramai la yg lewatkan,ok la tu ktorg dr jauh pun just lwt 10 minit,ni kan yg dekat lewat dekat sejam.katanya naik BMW,tapi lembab nk mampus,biasa la org2 kaya kena la tgg,kalau kita org yg miskin dan bw keta buruk ni terlambat sure dah kena tgl kan.aku sakit ati btl bila mak pegantin ckp nk kena tgg dorg sbb dorg nk tgk akad nikah,kalau dah tau nk tgk cpt2 la smp,ni mcm penyu,penyu pun lg laju,padahal dorg duduk hotel dkt situ je,yg ktorg ni dr penang,dah tu x sempat sarapan lg tu,samata2 nk kejar ms yg dah janji,dorg blh pg mkn2 dulu kat hotel tu bagai,ingatkan bersiap cantik mana,x cantik pun,harap glamour sbb speaking B.I je.yang pengantin pun dah angin, dah berpeluh2 menunggu,aku tau dia bknnya angin apa,angin sbb x sabar2 dah tu,hehe....selamat la bukan sedara aku,kalau x dah lama kena laser,mak pengantin tu adik mak aku,org2 yang lembab mcm penyu tu sedara mara sblh husband dia.ms menunggu dorg tu smpt la snap2 gambar,tapi gambar aku time ni x ada.sbbnya aku yg sbt snap pic.

ayah,narita,ibu & makngah

so angkat nikah yg spttnya kul 10 dah jd kat kul 11 dsbbkan org yg x menepati ms.alhamdullilah dgn sx lafaz sepupu aku dah sah jadi suami org.tahniah israfil, semoga berkekalan dan berbahagia hingga ke syurga.

akad nikah di walikan oleh ayah pengantin perempuan sendiri

Lps majlis akad nikah ktorg dibawa kemana majlis kenduri diadakan,x jauh pun dari masjid, dorg ni bt kat chalet,apa nama ntah,kat dgn lumut la,chalet tu family dorg punya juga.suasan best dan cantikdi sekitar majlis tu,acara sarung meyarung cincin dan bertukar hantaran pun dilangsung kan dahulu sblm ktorg dijemput untuk menjamu selera.

majlis meyarung cincin

selesai majlis menyarung cincin & peyerahan mas kahwin,ktorg dijamu mkn, sedap juga kuih muih yg dia sediakan untuk ktorg,dorg bg mknan ringan dulu sblm mkn nasi.sementara pengantin g tukar baju untuk kn beradap nanti,majlis dorg x ada bersanding,tapi still nampa k sempurna majlis khwn dorg.

muka boring tunggu nk mkn nasi,hehe...

tepat kul 1 kompang pun berbunyi so ktorg rombongan pengantin laki di arak bersama2 dgn pengantin ke meja mkn beradap.aku x duduk pun kat meja mkn beradap sbbnya agak tdk selera krn terpaksa mkn dgn penuh protokol,so aku dgn beberapa rombongan yg lain lepak kat satu meja yg dah disediakan khas untuk keluarga pengantin laki.mknan dia blh tahan sedap juga.so siapkn ktorg dapat lah satu uncang beg dan yg menariknya ktorg siap dapat sorg satu peket ikan bilis.x pernah lagi aku jumpa sblm ni pemberian mcm ni untuk keluarga rombongan pengantin.apa2 pun tq.

wajah gembira kedua2 mempelai

Kul 2 ktorg gerak blk tp msh ada ahli keluarga ktorg x blk,ktorg dah mls nk tgg, sbb ada urusan lain lg lps tu.ondw blk msng2 dah lth, cuaca pun sgt panas ari tu.kul 4 smp umah makngah aku,singgah jap solat dah tu trs gerak blk penang. lbh kurang kul 6 ktorg smp penang.

ni la aku,aku pakai bj ahm bg ms hantaran tunang

Lbh kurang kul 7mlm ktorg kuar lg g umah terbuka En Mus, ibu & ayah aku trs berbuka puasa kat sana.kat sana ktorg mkn roti arab,pandai juga isteri dia bt,sedap oooo....lps maghrib kat sana lbh kurang kul 8.30 ktorg pun grak blk umah,tapi ibu ngan adik aku blh lg nk singgah kat KBJ nk beli tudung lak nk pakai kenduri sblh laki esok,aku x turun pun keta,aku lpk je dlm keta,mls nk ikut sbb aku dah penat sgt2, mmg amat memenatkan sepanjang ari ni,esok nya dah la aku keja, huhu.....smp umah solat isyak, aku sempat borak dgn ahm jap je dah tu trs zzzzzzzzzzzzzz..........

RAYA KEDUA

Hehe....dah raya ke 7 la cik farah oi,br nk crt pasal raya kedua,x pa la,nk bt mcm mana,so bz,x sempat nk bcrt. Raya ke2 x gi mana2 pun,just lepak kat umah,layan tetamu dtg.gambar untuk raya ke2 pun x ada sbb x pakai bj raya kan,so x payah la amb,alasan je tu cik farah oi,padahal terlupa nk amb,hehe.so entry ni pendek je la crtnya k,sbb x ada crt apa pun yg menarik terjadi raya ke2.tgg next entry ada panjang sikit crt k.

Monday, September 21, 2009

RAYA PERTAMA

ni je gambar yg sempat aku snap,gambar aku x ada pun,huhu...

Fuhhhh......penat gila,raya pertama pada kebiasaannya mmg penat sgt,sbb sedara mara aku akan berkumpul kat umah,nenek aku duduk sx dgn aku,so mmg semua la berkumpul sx,mcm tu juga la tahun ni,hbs semua berkumpul,umah aku dah jd mcm kenduri kahwn meriahnya. aku dah siap charge bateri kamera, semangat punya la nak snap gambar kan,last2 blh terlupa.selamat ada sorg sepupu aku snap gambar.tapi smp ari ni aku srh dia email kat aku x smp2 pun,huhu......trafic jam la kot agaknya tu....agak megecewakan sx raya thn ni sbb mak aku x bt laksa mc thn2 sblm ni.mak aku bt bihun sup tahun ni,sup ekor.dari pg smp kul 11 mlm tetamu penuh kat umah aku,aku kiranya sempat lari solat je,slbhnya melayan tetamu.nk borak dgn ahm pun x sempat,ahm pun agak bz juga,kata nya lps solat raya dorg pg apa tah namanya,kiranya pergi ziarah menziarah jiran2 dah smp marhaban.

Saturday, September 19, 2009

MALAM RAYA

SELAMAT HARI RAYA pada semua bloger2,seluruh ahli keluarga ku & yang tistimewa bt tunangku yang skrg ni berada di kampung halamannya.btl ke raya esok ni????rasa la skt2 nk raya esok,sbb umah aku btl2 belakang masjid,dgr la dorg tgh takbir raya skrg ni,so rasa la juga suasana raya kan.raya aktiviti mcm biasa solat raya,dah tu blk umah tgg sanak sedara dtg,ptg sikit kuar g umah sedara2 aku,dah tu mlm blk lpak kat umah,raya k2 dan strsnya lpak umah je,ada ms kuar g raya umah sedara atau kawan2 parent aku.tp2 thn rutin yg sama,x ada beza pun,cm thn ni ada beza skt sbb raya k3 ktorg nk g perak,ikut rombongan sepupu aku,dia nikah raya k3,dah tu raya k4 aku dah keja,blk keja kena awal,sbb mlm nk g kenduri khwn sepupu aku lak,selamat la dia bt mlm,kalau x,x dapat la aku nk g kan,sbb keja,huhu......x pa kalu ada crt yg menarik sepanjang raya ni,aku crt k.skrg ni x ada yg menarik,nk tgk tv x blh.kalau x byk juga rancangan yg best2 ni.x pa mata pun dah ngantuk ni.ahm kat luar ni tgh shopping apa tah x hbs lg dia.k la tido dulu ya,nanti ada ms dan cerita aku topup lg k,daaaaaaaaa..

Friday, September 18, 2009

BURASAK

Aku dah byk x dgr ahm sebut burasak,mknan apa tu aku pun x tau,dia kata makanan org bugis,so aku search la internet mcrnya,oooo...ni rupanya burasak..aku dh tau la,nanti la nk rs,nk kena tgg ahm bw kn la,nk ke ahm bw kn aku ya,huhu....

Thursday, September 17, 2009

SELAMAT PAGI


Selamat pagi dunia,dah 28 ari kan kita puasa,jap je rasanya,dah dekat nk raya.aku raya ke x sama je rasanya,mcm biasa juga,x ada apa yg menarik.ari ni ahm ct,mula ahm kata nk blk kampung 18 ari bln,tb2 ckp 17 lak kan,x tau la.mana pun x pa la,aku tau dia dah x sabar nk blk raya tu,apa2 pun ati2 di jalan raya ahm,ingat la org yg tersayang,biar lambat asal selamat,sbr2 ya ahm kampung awak tu x lari mana pun,lambat atau cpt kampung tu kat situ juga.saja2 la menaip kat blog ni sblm g keja kan,nk g keja awal sgt la lg,so baik lepak2 dulu kan. ahm ati2 ya drive nanti,sy syg awak k.k la dah nk g keja dulu kang lambat lak.k pesan pihak penaja bt sekian kalinya bg sesiapa yang akan memandu pulang ke kampung berati-ati lah dijalan raya.

Wednesday, September 16, 2009

MALAM YANG BOSAN

knp ya makin mls nak update blog,sbb aku x ada crt yg menarik nk cr kot.yg ada cm keserabutan hidup je,org lain nak raya happy2 je, aku ni entah la,nk kata happy pun x nak kata x happy pun x,aku x tau apa yg aku rasa,yg aku tau skrg ni otak aku btl2 dah x fokus,sbbnya mcm2 benda yg aku fikirkan. arrrrh..tensionnya...aku ingat mcm nk g ct mana2,tapi aku mana ada ct lg,duit pun dah x ada,kalau setakat ct duduk lepak kat umah je mmg x jd apa2 pun,bertambah serabut ada la.k la lupakan mslh jap,aku nk crt sikit malam ni ahm g berbuka kat hotel ngan member2 office dia,hotel apa tah aku pun x tau.mst bestkan ahm,ahm jns yang kuat mkn dr permehatian aku,so mmg x rugi g mkn kat hitel,kalau bw org yg jns mkn sikit mcm aku mmg la teramat rugi gila,byr mahal2 tapi mkn sikit je.mcm isnin br ni aku pun berbuka kat hotel dengan geng2 office, ktorg berbuka kat hotel equtorial.tapi sponser by serena company,tq.katanya satu kepala RM60++ so baik la pulun mkn hbs2,kalau mkn skt mmg la rugi,ktorg mula mkn sikit,dah tu ktorg g solat,hbs solat ktorg smbng blk mkn..hehe....aku rasa kan sepanjang byk2 hotel yg dah prnah aku mkn,aku suka deseart dia je,mknan lain aku rasa mmg x sedap,kalau sedap pun x ada rasa dia mcm makan kat gerai2 biasa.entah la itu lidah aku kan,org lain x tau la kan. mgantuknya....................
Related Posts with Thumbnails