Cinta Hatiku Sampai Ke Syurga

Friday, April 16, 2010

HONEYMOON

Walaupun dah 4 bulan ktorg jd suami isteri,tapi still terkenang-kenang saat dihijap kabul,majlis persandingan dan masa ktorg honeymoon.Ari ni saja je aku nk crt pasal honeymoon ktorg,lg pun sblm ni aku x penah lg crt pasal honeymoon kn.

majlis bertandang adik ipar aku ke umah sblh laki...

ahm tersenyum di genting...

Pra honeymoon ktorg kat penang-kl-johor-genting.lps majlis kat penang lepak 3 ari kat penang dah tu gerak g kl,sbb nk uruskan kemasukan adik aku kat um,hbs je urusan kat kl gerak ke johor lak untuk majlis ktorg kat johor,hbs majlis kat johor lepak sana 3 ari,adik ipar aku punya kenduri sblh lelaki sari slps majlis ktorg so kami kena turut serta la kan.lps tu baru balik kl semula,trs naik genting smbut tahun baru kat sana.ni kira mcm pra honeymoon la.masa kat genting best, aku dah biasa naik genting byk kali,yang bestnya sbb ahm x pernah naik lg genting,xcted btl dia,suka aku tgk dia happy.

impian tercapai untuk ke Bali...

Honeymoon btl2 kami ada lah bermula 1 Jan 2010 sampai la 6 Jan 2010,hehe...ya la time ni jauh dari semua org yg dikenali dan tiada gangguan,mcm ni baru kira honeymoon kan.hehe..betul tak ahm???ktorg honeymoon kat Bali,tempat yg selama ni aku teringin nak pg,ahm hadiah kan percutian ke bali ni sebagai salah satu hadiah perkahwinan ktorg..Ktorg berlepas dari malaysia 1 jan 2010,smpai sana baru sibuk nak cari hotel sbb x booking awal,ingat ke x penuh,rupanya full gila,sbb awal tahun,cari punya cari dapat la hotel,tapi agak tidak puas ati dgn hotel tu,tido je dulu esoknya baru cari hotel kat tempat lain lak.

bali aku dah sampai,hehe..

Sampai Bali,lepak kat kuta satu mlm,tempat yg cantik tapi aku mmg x selera mkn masakan dorg,kalau kt malaysia kalau kedai tepi jln tu blh lg berselera mkn,tp kt sana aku mmg x lalu mkn.
Depan hotel tempat kami melepaskan penat..

Ari kedua ktorg jln2 kat ubud sambil2 cari hotel,jumpa hotel lepak tido dulu,ptg kuar jln2 sekitar ubud sambil- sambil cari agen pelancongan yang murah untuk jln2 sepanjang kami kat sana.Aku pun x berapa ingat apa nama2 tempat yang ktorg pg,sbb byk tempat yg ktorg pg,dah tu tempat semua nama pelik-pelik kan mcm mana nak ingat,tapi tempat yang paling best dan menakjubkan sepanjang kat bali ktorg pg adalah Tanah Lot,aku kagum gila tgk tempat tu. Tapi apa pun mmg best la jln2 kat sana,ahm siap x mau balik,dia cakap nak g lg thn ni.katanya best dan byk tempat lg yg x sempat nk pg.x payah la abg,kt g jln tempat lain la pulak ya....ok la kauorg layan dulu gambar-gambar yg aku uploadkan ni,terlalu byk gambar x terpilih nak msk kan.
pantai kuta.
tanah lot yang indah...
shopping x ingat,hehe...
berat gila kera ni.
kat pohon lanang wadon.
kat kebun kopi...

sedap ooo kapi ni...

4 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

ooo masih pengantin baru la ni... baru 4 bln.."Selamat Pengantin Baru..moga kekal bahagia selamanya". Amin.

she said...

nak jugak honeymoon kat bali..eh..neway,selamat pengantin baru

farah said...

miss mirror:tq,x baru la sgt dah 4 bulan hehe...
she:tq,pg2 la honeymoon kat sana x pun g karabi,dorg cakap sana pun best.

Aidi-Safuan said...

wah, ade pra honeymoon erk. ape bezanya ngan honeymoon biasa?

Related Posts with Thumbnails