Cinta Hatiku Sampai Ke Syurga

Monday, April 19, 2010

BIL HOSPITAL

tertido dalam kesakitan...
Kalau kauorg ada baca entry aku sblm,kau org tau yg aku ada msk hospitl baru ni.tapi bila aku baca balik entry aku sblm ni aku x ada crt kan berapa bil aku masa masuk Hospital Pantai baru ni.So kali ni aku nak crt,terkejut juga aku tgk,tapi x tau la kalau bagi kauorg biasa je kan,sbb aku mana la penah msuk wad atau bt pembedahan,so mana tau kos dia berapa,yang aku tau pun kalau hospital kerajaan pembedahan untuk bersalin kos dia baru RM200 lbh mcm tu je,aku penah uruskan bayaran untuk makcik aku bersalin tahun lps,tu yang aku tau.Bil aku baru ni adalah RM 6,794.45 itu pun setelah ada diskaun 10% untuk beberapa item,kalau x dekat 8k aku kira bil aku.masa ahm tunjuk bil tu kat aku,aku siap blh tanya ahm btl ke ni abg,ahm cakap btl la syg x kan dia sj2 tulis amount tu kat situ,hehe..mana la akau tau kan.Tapi alhamdullilah la bukan aku yang bayar tapi company aku yg bayar kan,hehe...kalau x meleleh air liur & hidung ahm nak kena bayar,hehe...bersyukur sangat sbb aku kerja kat company aku skrg ni,kalau x mau kena bayar sendiri kan,kalau tak mampu sgt kena masuk hospital kerajaan yang entah apa2,bukan nak megutuk hospital kerajaan kan.Tapi aku dah tgk mcm mana service dorg,dah byk sgt pengalaman dgn hospital kerajaan ni,tapi semua amat mengecewakan.Dulu selalu jaga nenek aku kat hospital,nenek aku ni sakit buah pinggang,nenek aku selalu kuar masuk hospital,ada masa dia akan masuk hospital kerajaan ada masa lak akan masuk hospital swasta.so aku dah blh bandingkn service dorg.kalau bab service tu aku blh la letak tepi dulu sbb biasa la kan swasta kita bayar so service kena bagus,tapi yang buat aku bt x puas ati,hospital kerajaan ni staff dia mcm biadap,mcm bgs je kan keja kerajaan,belagak nak mampus.kalau dorg ni beradap sikit,x ada la kita rasa mcm frust sgt dgn service dorg kan.ni dah la service x bgs,adap pn x ada,hampeh...ish aku ni dah melalut lak,hehe..ok la apa pun thanks to my company sbb bayar semua kos perubatan aku,selamat duit ahm,hehe...

6 comments:

iedayah said...

spital swasta even byr mhal tp berbaloi n lg puas ati kn.ati pn manyak senang coz cmpny byr..huhuhu..=p

Tn.Punya said...

syg perkataan "mamp*s" tu jgn sebut ye..tak baik..abg tegur je ye sygku..jgn marah..

sebelas said...

sama le dgn saya nie kes appendiks.

tapi sebab me nie kakitangan gomen so kena check in gomenlah.

tapi wad kat putrajaya terbaek lah..
wad kat spital lain terburuk lah.. hehehehe

:D

http://nomborsebelas.blogspot.com/

FatinSyahirah said...

mahal tp pas hati.. kang kalau kat government mmg boleh gaduh dan bperang dlm hati..

knape masuk wad?...

farah said...

Fatin:tau x pa,sy selalu je gaduh dgn nurse2 kat gov. hospital,geram,mask wad sbb apendix..

abg: ook sorry syg,i x tulis lg,tq tegur i,syg u sgt..

sebelas:x sangup btl masuk gov. hospitalmari la sama2 kita beli insurans so kalau apa2 blh masuk prvt. hospital,hehe..

iedayah : hehe..tu la senang ati sbb company yg bayar..

Anonymous said...

Nice day, very good resorce [url=]http://me00deoo00.com[/url]

Related Posts with Thumbnails