Cinta Hatiku Sampai Ke Syurga

Sunday, December 19, 2010

TAMAN PERTANIAN BUKIT CAHAYA SERI ALAM

Entry ni sepatutnya dah lama aku nak publish, tapi di sebabkan kesibukan yang melanda aku hampir terlupa ttg entry ni...hehe....

Seminggu sebelum aku balik penang bercuti untuk exam....aku bawa adik2 aku g taman pertanian bukit cahaya shah alam...sebelum ni dah lama teringin nak pg..tapi  asyik x sempat je...

Bayaran masuk adalah RM 3 sorg...kat dalam tu mcm2 aktiviti kauorg blh buat...kauorg blh pilih,nak berjalan kaki, nak berbasikal atau naik bas...kalau nak naik basikal ada bayaran di kenakan untuk sewa basikal dorg.

Kitaorg mula2 nak naik bas tapi beratur sgt la panjang,so kami amb keputusan untuk jalan kaki je.tujuan utama kami adalah nak masuk Taman Iklim Sederhana Empat Musim, ingat dekat berjalan rupanya jauh la juga.Masuk taman iklim dikenakan bayaran juga RM 3 sorg juga....

Taman Iklim Sederhana Empat Musim ni dia ada bulan2 dia yang dah di tetapkan ikut musim bunga, musin salji atau lain. Kitaorg mmg nak sgt tgk musim salji, time beli tiket  dah siap-siap tanya dia musim apa skrg ni, dia cakap musim salji so apa lagi excited la kan nak tgk.

Kami x jalan hbs pun satu taman tu sbbnya panas dan penat berjalan, x sangka taman tu besar sgt, ingatkan kecik je, insyallah kalau ada kesempatan ingat next  time nak jalan satu taman.

Jom Layan Gambar-gambar masa kat Taman Pertanian Bukit Chaya Seri Alam...

Berpayung di tengah panas...

      
Jom g Paris syg....

Taman Iklim Sederhana Empat Musim

Salji tu...walaupun bukan salji btl,ttp teruja,sbb tak berpeluang lg nak pegang salji btl...

Sejuknya...

aksi tari menari dua beradik,hehe...

tak dapat pg negara org putih kan, peluk tiang signboard pun jadi la kan syg....

aksi ntah apa2..abg ipar dan adik2 iparnya...

ahm nak peluk aku atau nak peluk benda alah tu sebenarnya??hehe...

kenapa la ahm dari awal smp hbs gambar ni x buka2 spek mata dia????

1 comment:

Tn.Punya said...

tak buka spec mata sebab takut mata tercucuk ranting dekat dalam hutan tu syg.. hehehe

Related Posts with Thumbnails