Cinta Hatiku Sampai Ke Syurga

Tuesday, October 4, 2011

SENARAI BARANG KEPERLUAN BAYI BAKAL LAHIR - VERSI 3

Salam,

Hari ni aku nak kasi habis versi senarai barang baby. Siap aku kasi extra lagi barang keperluan ibu masa kat hospital nanti. Untuk tengok versi sebelumnya sila ke link ini Versi 1 & Versi 2.

Ok jom kita tengok versi terakhir ni. Harap dapat membantu kawan-kawan semua yang memerlukan. Kalau ada kekurangan harap maaf dan kalau perlu penambahan sila tambah sendiri ya,hehe...

D. MAKAN BABY
  1. Botol Susu Kecil 
  2. Botol Susu Sederhana 
  3. Botol Susu Besar
  4. Susu Tepung
  5. Puting susu spare
  6. Puting kosong
  7. Pembersih botol susu 
  8. Termos
  9. Tupperware susu
  10. Botol air masak
E. BARANG BERJALAN
  1. Stroller
  2. Baby car seat
  3. Diaper bag (Daddy)
  4. Travelling tilam set
F. LAIN-LAIN BARANG
  1. Bottle Warmer
  2. Electric Steam Steriliser 
  3. Double electric brestpump
  4. Bakul Baby
  5. Beg Pakaian Baby 
  6. Sealing Clips 
  7. Tongs
  8. Bouncer
G. KEPERLUAN MAMA
  1. Kain batik
  2. Stokin 
  3. Maternity Pad 
  4. T-shirt 
  5. Bra 
  6. Underware
  7. Alatan mandi
  8. Selipar
  9. Yasin

7 comments:

Myvitrd said...

Takpe next month kita shopping lagi ye sygku..

KiD said...

thermos tahan lama yang kaler merah tu kalo dapat lagi best..

minyak2 panas pun standby juga..
lebihkan wet tissue pun ok.. selalau guna nanti.. hehehee

malarang_kak said...

myvitrd : yeah,janji tau shopping lg,hehe..

kid : thermos dah beli,mmg warna merah,tapi bukan yang jns org dulu pakai,air panas tahan lama kan,myvitrd tak nak....wet tissue dah beli,nanti br nak tambah lagi...tq..

Taty Hasbi said...

salam kak...salam kenal...bru nk join belog akak..hehe..Nice to meet u..

malarang_kak said...

taty hasbi : tq...nice to meet u 2:)

Sumijelly said...

eeemmmmmmmm... nak galakkan.. jgn bawa BOTOL SUSU dan TEPUNG SUSU...

seboleh2 nya.. pas jer bersalin tak kira bedah @ normal... terus jer susi anak itu sedaya upaya pun...

hehehe... tu pandangan kak sumi la..hehehe

Sumijelly.com

malarang_kak said...

ok,tq kak sumi,mmg nak trs susukan baby,hospital yang saya nak bersalin pun mmg galakan susukan baby.mmg tak beli langsung pun susu tepung,botol susu je sj beli.

Related Posts with Thumbnails