Cinta Hatiku Sampai Ke Syurga

Monday, October 3, 2011

ADUH DUIT LAGI

Salam,

Hai semua,hari ini aku & ahm telah bercuti secara tidak sengaja, pagi macam biasa semangat hari isnin nak masuk keja,semangat la sangat kan,hehe....turun bawah masuk keta,siap cakap kat ahm,jap lagi nak beli kuih kat kedai depan tu tau, tapi sekali ahm hidup kan keta tak boleh,kali kedua pun tak boleh. Apa lagi aku tengik muka ahm,ahm tengok muka aku,aik aa dah jadi semalam elok je,berjalan sampai ke bukit tinggi.

Terus hilang mood kitaorg nak g keja, dekat setengah jam ahm cuba hidup kan dan check apa yang patut tapi still tak boleh-boleh, ahm try tanya jiran-jiran nak minta jumper tapi masing-masing tak ada wayar jumper.

So keputusannya ahm ajak aku naik atas rumah balik, nanti kul 10 pagi baru dia keluar g bengkel,awal-awal pagi mana ada bengkel buka kan. Lepas sarapan dalam kul 10 pagi ahm keluar g bengkel dengan muka sedih, muka ahm bertambah sedih bila terpaksa jalan kaki ke bengkel, motor pun tak ada sebab dia tinggalkan kat office.

Alhamdullilah dalam kul 11pagi macam tu keta dah ok,duit pun dah melayang,huhu....ahm balik dari betulkan keta terus tido,katanya nak cuti terus sehari,tak ada mood nak keja katanya,aku ok je,hehe...


saya dah ok,boleh sambung jalan-jalan,hehe...

3 comments:

kak ina kl said...

biasalah tu ada keta kena standby duit dlm dompet..kalau sakit memang parah.

semuga selamat sehingga bersalin yer...amboi sakan cari barang baby ek

Myvitrd said...

nak buat macam mana sygku.. rezeki kita takda kali ni.. kena keluar zakatlah pulak pagi2 ni.. huhu

malarang_kak said...

kak ina: tu la,ada je duit keluarkan.tq kak ina,biasa la anak pertama xcited lebih,hehe...kak ina bagi la tip2 mudah bersalin,kita risau sebenarnya ni.

myvitrd: tak pa la nak buat macam mana benda dah jadi.

Related Posts with Thumbnails