Cinta Hatiku Sampai Ke Syurga

Monday, October 3, 2011

SENARAI BARANG KEPERLUAN BAYI BAKAL LAHIR - VERSI 1

Salam,

Kali ni aku nak berkongsi dengan rakan-rakan semua senarai barang baby yang aku dah senaraikan untuk preparation kelahiran cahaya mata pertama kami. Aku kongsi sikit dulu nanti aku bagi lagi k,kalau sapa-sapa yang nak dalam bentuk excel boleh minta kat aku nanti aku emailkan.


Senarai yang aku tulis ni hanya sebagai panduan tak semestinya kena beli,ikut keperluan dan kesesuaian.Ada orang cakap senarai aku ni banyak sangat dan membazir, terpulang pada diri sendiri,macam aku kata tadi ikut keperluan. Bagi aku dan ahm memang banyak nak kena beli sebab ni pertama kali kami akan menyambut cahaya mata,so sudah tentu semua barang tak ada.

Kalau ada kekurangan atau rasa terlebih dalam senarai aku ni, kau orang boleh lah kurang kan atau tambah sendiri ya...harap dapat membantu rakan-rakan semua.

Credit to my love Myvitrd

A. PAKAIAN / TIDUR 
  1. Baju Lengan Panjang & Seluar Panjang
  2. Baju Lengan Pendek & Panjang
  3. Baju Lengan Pendek & Seluar Pendek 
  4. Rompers
  5. Barut baby 
  6. Bengkung baby 
  7. Set Sarung kaki  & tanggan 
  8. Sarung Kaki 
  9. Tuala Kecil 
  10. Tuala Besar 
  11. Topi 
  12. Lampin Bayi
  13. Pampers ( New Born ) 
  14. Selimut Baby 
  15. Sapu tangan kecil 
  16. Bantal kepala & Peluk
  17. Tilam & sarung
  18. Kelambu 
  19. Buaian & Kain Buaian 
  20. Lapik baju (BIP)
Untuk lihat senarai seterusnya anda boleh rujuk link ini Versi 2 & Versi 3.

12 comments:

Myvitrd said...

wah banyak tu sygku... hehehe.. napa tak cukupkan 20.. hehehe

malarang_kak said...

sayang dah cukup kan 20...tertinggal satu td,hehe...

sarah hanafiah said...

wah tahniah tahniah .^^

Ashizu said...

good one.mintak izin copy yeh

Anonymous said...

boleh mintak versi 1-3 dalam excel..sy pregnant 5 bulan..memang da lme cari checklist cmni..ni emel sy, zie_han87@yahoo.com..mekasih byk tau

malarang_kak said...

ashizu : silakan..boleh copy..

anonymous (zie) : sy dah emailkan pada awak smlm.

eRzA said...

bgusnye ade senarai...bole email kt saye x? tarabas_man@yahoo.com...
nice blog anyway....

Anonymous said...

email kat sy jugak ^_^
baby 1st ni msh trkial2 cari checklist brg baby....
email: mydybaby89@gmail.com..trima kasih.

Anonymous said...

Blh emel kn kt sunmi_cute@yahoo.com.sg x?

Anonymous said...

Blh email kn kt azida_ida@yahoo.com

Anonymous said...

boleh mintak list email kat i tak? nurunniza@gmail.com tq

hanis yacob said...

salam..boleh emailkan pada sya dlm copy excel x..honeysyacob@gmail.com..terima ksih

Related Posts with Thumbnails