Cinta Hatiku Sampai Ke Syurga

Monday, November 30, 2009

KENDURI KAHWIN

Musim cuti2 sekolah ni mmg byk kenduri kahwin,smp x sempat la nk pg,bayangkan kalau satu ari byk kenduri,lain2 tempat lak tu,mcm mna nk pg.smlm ada 3 jemputan kenduri,so tiga2 ktorg pg,ada yg ktorg pg x mkn pun sekadar tunjuk muka,sbb nk bekejar ke kenduri seterusnya.kenduri last kami smp kul 7mlm,kat kuala nerang, kedah.ms ni kami semua dah lapar gila,selamat lauknya ada lagi,so apa lg bantai mkn smp kenyang.lps solat maghrib semua br kami gerak balik penang. on day way nk blk msg2 dah penat,so ayah pun bw keta dgn lajunya sbb nk smp umah cpt,tapi lambat juga sbb sepanjang jln jem,ada lbh kurang 3 xcdnt,nk dikatakan smlm sepanjang perjalanan bukan main byk la xcdnt.aku pun mmg nk blk cpt,sbb nk chat dgn ahm,kesian ahm tgg aku dr tgh ari,mula2 janji nk teman ahm satu ari,tapi tu la dah mak aku ajak g kenduri terpaksa la ikut,sorry ya ahm.lagi pun aku nak kemas2 brg,esoknya nk kena msk duduk hostel kat USM,ktorg dah mula kursus intensif dari 30 november sampai la 20 disember.sampai je umah,aku trs msk bilik on kan laptop,dah tu kol ahm kata dah smp.chat dgn dia jap je sbb dah mgantuk x tahan,huhu...ahm pun dah mgantuk,so msg2 g la tido.ahm mahunya x ngantuk,ari sabtu mlm ahad dia gerak blk kl dari johor,smp umah adik dia kul 3pg,dah tu tido jap, kul 6.15 aku kjt dia sbb dia nk msk keja kul 8pg.dia kena keja dari kul 8pagi sampai 4 ptg,dah tu sambung keja kul 12mlm smp 8 pg.so antara kul 4ptg hingga 12 mlm dia kat office je x blk,sbb kalau blk dah mls nk dtg blk.nk tido kat office time tu org lak ramai,so ahm tgg mlm je la br blh tido kan.aku tido tanpa megemas barang2 pun,esok pg nya sure la kelam kabut yang amat sgt kan.

Saturday, November 28, 2009

KORBAN KASIH MARLISA

Menarik tajuk crt ni,so aku tgh tgk crt ni,apa kesudahan dia kan.apasalahnya sorg laki muda kahwin dgn perempuan tua?????knp ramai yang pandang serong?????so masing2 punya pendapat tersendiri kan.bagi aku x salah pun,asal masing2 tahu tanggungjawap,saling hormat menghormati dan jujur dalam perhubungan,insyallah x ada mslh la kahwin dgn perempuan lbh tua.sedih la crt dia,mati last sx marlisa,kesian btl dah terpaksa korban kan kasih dia untuk org lain,tapi smp akhirnya dia sendiri x pernah rasa bahagia,huhu....menitis juga la air mata aku td.apa la emotional sgt farah oi,crt je la tu.tapi x mustahilkan dalam dunia realiti ni berlaku benda2 mcm tu,walaupun zaman dah moden.

CINTA HATIKU


Tak sangka btl dah 6 bulan aku jd tunang ahm,x lama lg juga kami akan disatukan sbg suami isteri,rasa mcm br smlm je bertunang dgn ahm.cepat btl ms berlalu.mcm mana ya nk jd isteri org,hehe...aku ni otak dah la gila2,penat ahm nk melayan nanti,ahm pernah kata aku ni manja,btl ke????tu kena tanya ahm la kan.dia je yang tahu,nasib la ahm nanti menahan manja akuorg selalu tanya aku,knp aku blh terima ahm setelah mcm2 dugaan sebelum ni aku lalui,aku x ada jawapan untuk itu,mungkin tuhan dah tetap kan ahm adalah jodoh aku.sbb tu tuhan buka pintu ati aku untuk terima ahm.aku x ada sebab knp aku terima dan suka ahm.yang aku blh cakap sbb family aku meyukai ahm dan merestui hubungan ktorg sbb tu ktorg bersatu.tapi kalau org tanya apa yang paling aku suka ttg ahm,aku blh jawap,aku suka senyumannya,suka sgt.

TAUBAT NASUHA

Tajuk entry aku ada lah,crt yang aku tgk kat tv3 smlm,mmg sedih sgt dan amat bermakna sgt pegertian dlm crt tu.hargai la org yang myangyagi kita tidak kira sapa dia dan hargai apa yang kita miliki dalam hidup kita.sapa yang tgk crt tu smlm mst menagis punya,tapi x tau la kan kalau aku sorg je yg nagis sbb terlebih feeling kan,hehe.....

Kadangkala kamu tidak menghargai insan yang mencintamu sepenuh hati hinggalah anda kehilangannya. Ketika itu sesalan sudah tidak berguna lagi kerana perginya tidak mungkin akan kembali lagi.

Kata2 ni aku amb dr entry aku yg sblm ni,madah cinta yang ke9.so hargai la apa yang kita miliki dalam hidup kita skrg ni.jangan mensia2kan,kerana kita akan meyesalinya seumur hidup kita.

Friday, November 27, 2009

AKHIRNYA KU TEMUI

Dalam entry sblm ni aku ada masuk kan madah2 cinta2 yang aku amb dr laman web syok kahwin.aku suka madah cinta yang no 3.ni madah dia:

Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat. Selepas menemui insan yang tepat itu, sudah pasti kita akan mengucapkan terima kasih di atas kurniaan yang tidak terhingga itu.

aku suka madah tu,sbb ada kena megena dgn aku,aku rasa bersyukur sgt sbb dapat jumpa dgn ahm,banyak sgt benda dalam hidup aku berubah lps jumpa ahm.banyak sgt dugaan yg terpaksa aku lalui sblm ni & skrg,tapi ahm byk bg kekuatan kat aku.syg sgt ahm.

MADAH-MADAH CINTA

  1. Cinta tidak pernah meminta ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan tetapi ia tidak pernah berdendam dan tidak akan membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan. Manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.
  2. Jangan simpan kata-kata cinta kepada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia, kerana akhirnya anda akan catatkan kata-kata cinta itu di pusaranya. Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dimindamu itu sekarang selagi dia mampu mendengar dan tersenyum kepadamu.
  3. Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat. Selepas menemui insan yang tepat itu, sudah pasti kita akan mengucapkan terima kasih di atas kurniaan yang tidak terhingga itu.
  4. Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak lagi berada di sisi kita.
  5. Jangan melarikan diri daripada cinta apabila ia berada di hadapanmu. Kerana suatu masa nanti, anda pasti teringat kembali akan cinta tersebut dan menyesali perbuatanmu itu.
  6. Cinta bukan mengajar kita lemah tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat tetapi membangkitkan jiwa raga.
  7. Cinta berupaya mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat dan kemarahan menjadi rahmah. Itulah kuasa cinta.
  8. Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu. Tetapi lebih menyakitkan apabila anda mencintai seseorang tetapi anda tidak pernah memiliki kekuatan dan keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.
  9. Kadangkala kamu tidak menghargai insan yang mencintamu sepenuh hati hinggalah anda kehilangannya. Ketika itu sesalan sudah tidak berguna lagi kerana perginya tidak mungkin akan kembali lagi.
  10. Cinta ibarat pasu antik yang sukar ditemui dan sukar untuk diperolehi. Tetapi ia cukup mudah untuk jatuh berderai sekiranya tidak dijaga dengan elok.
  11. Cinta sebenarnya tidak buta. Cinta adalah sesuatu yang murni, luhur dan diperlukan. Apa yang buta ialah apabila cinta itu menguasai dirimu tanpa pertimbangan.
  12. Kejarlah cita-cita yang diimpikan sebelum mencari cinta. Apabila tercapainya cita-cita, maka dengan sendirinya cinta itu akan hadir.
  13. Setiap orang punya rasa cinta. Tetapi tidak semua orang pernah merasai cinta. Setiap orang pernah bercinta tetapi tidak semua yang berpeluang mengecapi bahagia.
  14. Cinta itu apabila kamu bertemu dan membuat pilihan yang tepat.
  15. Manusia tidak jatuh di dalam cinta dan juga tidak keluar daripada cinta. Tetapi manusia tumbuh dan membesar bersama cinta.
Petikan dari : http://syokkahwin.com/gerbangcinta/2009/08/fakta-cinta/

GERBANG CINTA

video


Aku x ikut sgt perkembangan gerbang cinta ni,tp2 ari asyik terluba nk tgk perkembangan dorg ni aku tingin sgt nk msk,tapi sure sgt2 la ahm x nak kan,blh ke menang kalau msk cik farah oi,hehe...aku ada upload satu video ni,aku suka sgt pasangan ni.kalau nk masuk rancangan ni tahun depan dah tak blh,huhu...x pa la,aku tumpang gembira la pada sapa2 yang menang,aku berangan2 je la aku yg menang nanti,hehe...

EPISOD AKHIR

Mlm ni episod akhir Nur Kasih.tadi ibu ajak g umah mak sedara aku,dah tension dah takut x sempat nk tgk crt tu,tapi sblm g dah pesan kat ibu,jgn lama2 ada hal nk bt kat umah,hehe...so tepat kul 9 aku smp umah.trs lari kelam kabut lari masuk umah dgn adik aku nk tgk crt tu.dalam masa yang sama ahm pun msg cakap ada crt nur kasih dah mula,thanks ahm.selama ni byk je terlepas tgk episod Nur Kasih,tapi selamat ada ahm yang dicintai tlg download kan crt tu.so dapat la aku tgk semua episod crt tu atas jasa baik ahm.jom2 tgk crt ni,jgn buang masa.

SELAMAT HARI RAYA

Selamat pagi semua dan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.kejap je dah raya haji,dah tu lagi sebulan je dah nk msk tahun baru.fuhhhh,cepat btl ms berlalu.tahun depan meningkat lg umur aku,takutnya tua.tlg ahm i x nak tua,hehe...tak tau nk bt apa sbnrnya,sbb org lain semua dah g solat hari raya,aku x blh solat so x ada benda nk bt,update la blog kan.aduh mgg depan dah mula msk USM,dah mula kelas & exam.stdy satu benda pun x lagi,duk sibuk benda lain je x hbs2,hehe....k la nk g mandi dulu la,kang ahm blk solat,dia kol aku x mandi2 lg.

Wednesday, November 25, 2009

NTAH APA2

Kauorg tgk la tjuk enty aku tu,ntah apa 2.aku la merajuk dgn ahm,aku pun x tau knp aku kecik ati pasal dia kuar dgn kwn2 dia.bukan dgn perempuan pun,ngan laki semuanya,blh lak mgada2 nk merajuk kan,hehehe...tapi best ahm pujuk,tq ahm.

Monday, November 23, 2009

RINDU

rindunya kat ahm,br je smlm jumpa ahm sblm ahm blk kl,tapi rasa mcm dah lama.ari ni mcm biasa bgn pg g keja,bw keta smb berangan2 tingatkan ahm.bila la nk g keja sama2 dgn ahm ni.selalu g keja drive sorg2 je,huhu....nyanyi2 smb menari dlm keta,hilangkan boring.smp office pagi biasanya mmg aku amat la kelam kabut,sbb nk uruskan budak2 keja aku.dalam kul 9.30 atau kul 10 pg br aku leh g mkn.dah boring gila keja kat sini.cpt la nk tukar keja,mana keja ni,aku minta x dapat2 pun.blk keja lak biasa lakan,apa lg lepak depan laptop la kan,kalau x chating,aku tido depan laptop,haha...x sabarnya nk ct panjang,blh lompat2 lama2 ni.gila gediks nak lompat2 cik farah,x ingat ke u tu nk exam cik farah oi.haha..x pa yg penting aku akan ct lama,hoho merry christmas...i really2 miss u ahm.

NAK BELI CAMERA

camera ni la ahm & aku nk beli

aku & ahm ada cadang nk beli camera,dulu cadang kononnya nk beli camera murah2 je,tapi skrg ni msg2 dah jth cinta nk beli DSLR Camera lak,haha...bila la nk dapat beli,tahun depan sure nk beli punya.ahm dh janji tahun depan nk susun blk kewangan ktorg,dah tu br nk beli,tahun ni ktorg punya kewangan msg2 beterabur mcm org gila sbb mcm2 nk bt kan.smp nk terbaik la otak2 ktorg dua fikir duit2 hari2.moga tercapai la impian ktorg nk beli camera ni.dah surve harga so mampu la beli,tapi bukan skrg la kan.kalau skrg mmg x mampu lagi nk beli.so cik farah sbar k.

AHM BALIK KL,HUHU...

ari ahad ahm msk larian,fun run 10 km,kul 7.30pg mula larian,aku janji dgn ahm nk tgg dia hbs lari.aku pg2 dah bgn siap kan keja,nk cepat g kat ahm,tapi malangnya adik dan ibu aku punya la lambat siap,smp hbs ahm lari aku x xmp pun,sedih tul aku,ingat nk smbt dia,bila dia hbs lari.sorry ya ahm.lastnya syafiq yg amb ahm bw blk hotel,lps tu br aku tgg ahm kat hotel,aku tgg ahm g mandi2 siap2 dulu.sbb ktorg nk jln2 dulu sblm ahm blk kl.rindu tu bila ahm blk kl,sebulan lg br jumpa.amb ahm g mkn dulu sbb msg2 x sarapan lg,tapi dah kul 11 mana ada kedai jual sarapan lg kan,msg2 kedai duk sibuk nk prepare mkn tghari lak.cari punya cari,last mkn kat sg dua,dkt usm.lps mkn trs gerak g cr jeruk,ahm nk beli jeruk.cari kat sg ara x jumpa lak keda,so ktorg g cr kat chowrasta.dah beli jeruk sj jln2 buang masa sementara nk tgg kwn2 ahm dtg.janji nk hantar ahm kat jeti kul 3ptg so pusing2 la dulu kan,aduh time ni dah trs bahang2 sedih ahm dah nk blk kan,huhu...nk jln2 pun dan mcm x ada mmod.tapi yg lawaknya time kawan2 ahm dtg,aku dan ahm ada miss comunication sikit,so msg2 terasa ati dan merajuk la kononnya.tapi yg bestnya aku yg menang kan,hehe...ahm yg pujuk aku.tapi jgn ingat aku x nak pujuk la,kaku x tau pun ahm merajuk sbnrnya,hehe...teruk kan aku.aku mmg la ada tgk muka ahm,mcm ada x kena je,tapi aku ingat ahm duk risau kawan dia tgg lama ke,apa.rupanya ahm kecik ati sbb dia ingat aku nk tglkan dia kat tepi jln dah tu srh kawan dia amb,aku x nk hantar dia g jeti tu yg dia sedih.yang aku lak ingat ahm x nak aku hantar dia g jeti sbb sibuk nk blk cpt dgn kawan dia sbb tu srh kawan dia amb dia kat tempat parking keta aku.haha...mmg lawak.mmg2 salah faham.lastly aku hantar ahm g jeti,itu yang aku dan ahm nk sbnrnya.sblm hantar ahm g jeti ktorg g solat dulu kat office aku,dah tu aku bawa ahm,ibu dan adik aku g tgk tempat br aku.tempah aku br je diubah suai,so dorg x penah tgk lagi so aku tunjuk la kan.selesai semuanya,ktorg gerak g hantar ahm kat jeti,time ni sedih sgt,ahm dah nk blk.smp je jeti kawan2 nya dah siap tgg dah.punggah2 brg2 ahm msk keta dia,so msg2 gerak ikut destinasi sendiri.ktorg blk umah,ahm lak trs gerak blk kl.dtg lagi ya nanti ahm.ahm selamat smp kat kl kul 8 mlm.kali ni ahm dtg penang x ada pun snap gambar,bukan apa kamera x ada.kamera yg ada dah rosak.ahm dan aku mmg ingat nk beli kamera tapi tu la budget x ada lagi.tgg la awal thn depan ke br beli.ahm syg rindukan ahm sgt.

Sunday, November 22, 2009

HAPPY

Smlm blk je trs pengsan,dah x blh buka mata pun,penat la sgt2.pg2 g amb ahm kat hotel,smp hotel ahm tgh mkn dgn kawan2 dia kat tandoori,dia ajak mkn sx,tapi my mum x mkn kat kedai mamak,so ktorg tgg je ahm siap mkn.lps siap mkn,ktorg trs amb ahm & ktorg gerak g habib jewels,singgah jap je,nk tgk brg yg kami simpan pun x sempat.just pg bagi kad je.selesai hal kat habib jewels ktorg gerak g kepala batas lak,tempat ni la tempat utama yg kami nk pg.lama juga kami kat sini,perut pun dah nyanyi2 sbb aku x mkn apa lg dr pagi,siap semua urusan kat situ ktorg gerak g mkn lak,mkn kata apa nama tempat tah,mmg best la mkn sbb ada org tersayang kat sebelah,mmuah...ahm.lps mkn trs gerak g A to Z g beli barang2 lak,kat sini pun ktorg lepak lama juga,adik aku la pilih x hbs2.ikutkan je la.apa blh bt.siap beli2 barang trs ktorg gerak blk umah.ibu kata bw blk ahm lepak kat umah dulu nanti mlm br ktorg hantar ahm,lg pun x tau hotel mana lak ahm nk duduk sbb dorg tukar hotel lak.nk kol kwn2 dia x leh sbb celcom problem.ktorg lepak kat umah dulu,ptg sikit g tgk maksu aku kat sblh umah br dapat baby.lps maghrib ktorg trs kuar g umah kawan ibu,sblm gerak ahm sempat kol kawan dia dan celsom guna fon umah aku.kawan dia cakap dorg tido kat equitorial,celcom lak cakap kul 8 lbh br line ok. best btl g umah kawan ibu ni dia siap hidang makanan lg,msg2 mmg tgh lapar.padahal tgh ari td dah mkn smp buncit perut2,hehe....mula ingat nk singgah jap je,dah tu nk g mkn.tapi dah di sbbkan dah ada mkn free so jimat la duit ayah aku dan ahm mlm tu,x payah belanja mkn,haha....tapi kesian ahm sbb mee goreng makcik tu pedas,ahm kan x tahan pedas,tapi bgs tul ahm hbs juga dia mkn,nk jaga ati tuan rumah agaknya,aku tgk mukanya dah lain je.borak punya borak smb mkn,bila msg2 dah kenyang,apa lagi blk la kan,terima kasih la tuan rumah kerana menjamu kami yg tgh kelaparan.ktorg g maktab adik aku lak,g amb barang2 dia,kan dah ct skrg ni,so kena la angkat barang2 bw blk.kul 10 lbh br ktorg hantar ahm blk hotel.sblm turun keta ahm sempat pesan srh datang ms dia lari esoknya,insyallah ahm.syg ahm sgt.smp je umah msg2 msuk blk tido.penat sgt,tapi x tau la apa yg nk di penat kan,bukan bt keja apa2 jln2 je kan,hehe...

Saturday, November 21, 2009

AHM DAH SAMPAI

slmt dtg ahm,ahm dah smp smlm ke penang,best sgt,pg ni nak g jemput dia kat hotel,ktorg nk g jln2,hehe...jgn jelous k,dah lama x jln2 dgn ahm ni,nk suruh ahm belanja mkn ais cream ari ni,dia dah gaji,aku je x gaji2 lagi,gila punya x ada duit,smp smlm ahm yg bank in duit srh g service keta,aku punya keta pttnya service masa 86155km tapi aku g service smlm 88147 km.x gila kau punya banyak bezanya.slmt x ada apa2,aku bukan pandai sgt pasal keta ni.bos kesayangan aku la takut2 ka aku srh g service keta cpt kang meletop,dia tkt kan aku je.takut aku kang meletup x sempat nk khwn dgn ahm,hehe...gila punya gediks....happy sgt ari ni,bgn pagi aku blh trs tersenyum,tingat pg ni nk jumpa ahm,x sabarnya,k la aku nak siap2 nk g jemput dia,tapi ahm x bgn pun lagi ni,lps subuh td aku srh dia tido dulu,kang nk kuar umah br aku kol dia srh bgn.nanti mlm kalau x penat aku update lg blog k,itu pun kalau x penat la kan,hehe...

Wednesday, November 18, 2009

WELCOME AHM

Wah dah lama btl rasanya x update blog aku ni,bukan apa bz la sgt2 dgn mcm2 hal,dah tu kekeringan idea sama.ok la sementara nk tgg ahm hbs solat isyak,aku update la sikit2 kan.hujung mgg ni ahm nk dtg penang,bestnya,x sabar nk tgg lg 2 ari.ahm dtg sini ada larian kat penang bridge.tiap2 thn mmg dia join,tapi x penah la ku jumpa dia pun sblm ni,hehe....ari sabtu nk g gedik2 jln dgn ahm & my family,x tau lg nk g mna,tapi ada satu tmpt mmg wajib ktorg g dulu sblm g jln2,tmpt apa tu rahsia la kan,kalau nk tau tanya ahm.ari ahad ahm ada larian.x dapat la nk g jln2 dgn ahm lg kan,x pa tgg sbln lg,blh la jln puas2 kan.ahm br hbs kursus 3 ari,kursus repair laptop kalau x salah aku,btl ke ahm?????so lps ni blh la aku baling2 je laptop ni sbb ahm dah blh repair kalau rosak kan,haha...gila punya keja tu nk baling laptop.k la aku nk g manja2 dgn ahm lak,tapi manja2 dlm fon je la kan,nk manja kat luar x blh lg kan.nanti aku update lagi k.

Tuesday, November 3, 2009

SYG AHM

Mcm gediks kan tajuk aku tu,hehe....tapi biar la kan mmg btl aku syg ahm.aduh ptg2 blk keja ni tingat2 sgt kat ahm,lama lg ni nak jumpa,huhu....ari tu g kl sempat la jumpa ahm,ahm bg kat aku buah tangan dia belikan kat sabah ari tu.thanks ahm,ahm belikan aku gelang mutiara,keychain dan kerongsang kat aku,tapi hadiah yg paling istimewa ahm bg aku ialah gelang tangan la,sbbnya ahm yg bt sendiri,bangga tul aku,sbb aku sendiri pun x pandai bt dan x minat pun nk bt,hehe...kalau bg aku la benda tu maunya 30thn akan dtg pun x siap2.

ni kotak hadiah ahm bg aku,warna merah lak tu,cantik sgt,aku suka.

ni barangnya.

ni la barang yg ahm belikan,thanks ahm....

PERHIMPUNAN PERDANA BERSAMA PM DI TNB BANGSAR

gambar masa dlm dewan

ni gambar masa tgh tgg nk bangkat kl TNB Bangsar.

ni gambar masa mkn pagi.

Sunday, November 1, 2009

PERJALANAN KE KL

ini la bas yg ktorg naik

ini la rombongan kami

gambar ni masa berhenti kat sg buloh,sempat la mkn ais cream

ni masa nk check in kat hotel

Fuhh...lth gila baru blk dr kl,g sari je,bukan bt apa pun just mcm makan2 angin,tapi aku je yg lth lbh2,hehe....tapi serious mmg lth pun.aku g sna ikut rombongan office aku, ktorg ada PERHIMPUNAN PERDANA BERSAMA PERDANA MENTERI SEMPENA ULANG TAHUN TNB KE 60 THN.so dari penang 40 org terpilih untuk sertai rombongan tu.kami g satu bas dalam bas tu 6 org je perempuan,tapi walaupun 6 org dalam tu,hbs laki2 dalam tu kami buli,hehe....kami berkumpul kat office semua,ikutkan kul 9 ktorg gerak,tapi biasa la kan janji melayu,9.15 br kami gerak,dari TNB jln anson ktorg g TNB seberang jaya,amb staff yg lain kat sana.so dr sna ktorg gerak dalam 10 pagi.sepanjang pjalanan tu ktorg bhenti 3x sx kat sungai perak,sx kat sg buloh,sx lagi aku x tau nama tempat.kat sg perak berhenti mkn2,yg sx tu aku x tau kat mana berhenti dorg yg laki berhenti solat jumaat.last sx berhenti untuk g toilet,kul 4.30 ktorg smp kl.smp sna ktorg duk kat hotel ancasa hotel,best juga hotel tu ingat hotel budget gitu,rupanya cantik,sgt puas ati.jgn banyak komen farah,dah la pg ditanggung semuanya.siap balik blh claim lg tu,ni yg aku best,hehe....mlmnya aktiviti bebas,msg2 bt hal msg2.
Related Posts with Thumbnails